V bližini Slivniškega Pohorja s ceste zdrsnili tudi dve plužni vozili

Slovenija 19. Jan 202316:13 1 komentar
Zdrs pluga na Mariborskem
Gasilska brigada Maribor

Jutranje močno sneženje je znova botrovalo številnim zdrsom vozil. Na odseku ceste v bližini naselja Slivniško Pohorje sta s ceste zdrsnili tudi dve plužni tovorni vozili.

Danes zjutraj so bile zaradi močnega sneženja po celotni državi znova na delu plužne službe. Očitno pa zimske razmere niso povzročale težav zgolj voznikom, temveč tudi dobro opremljenim zimskim službam. Odsek ceste v bližini naselja Slivniško Pohorje je bil namreč usoden tudi za zdrs dveh plužnih tovornih vozil.

Prvo od teh se je v globlji jarek v občini Hoče-Slivnica prevrnilo okoli 7.30 ure zjutraj, malo za tem se je na istem odseku ceste prevrnilo še drugo plužno tovorno vozilo.

Kot nam je pojasnil vodja intervencije Jernej Kelbič iz Gasilske brigade Maribor, je do zdrsa prišlo, ko se je plužno vozilo umikalo nasproti vozečemu osebnemu vozilu in se zato prevrnilo v globlji obcestni jarek. Kelbič je dejal, da je pri tem nastala le materialna škoda, voznik pa je sam nepoškodovan splezal iz vozila.

Tovorno plužno vozilo so kmalu po nesreči iz jarka dvignili s 43-tonskim dvigalom in je že pripravljeno na nove snežne pošiljke.

Je bil pa po besedah Kelbiča ta odsek ceste danes usoden še za zdrs nekaj drugih vozil. “Na srečo je pri vseh nesrečah nastala zgolj materialna škoda, pa še ta je bila minimalna,” je poudaril vodja intervencije.

Zimske razmere v prometu so se stabilizirale

Se pa sicer zimske razmere po državi za zdaj umirjajo. Po podatkih prometno-informacijskega centra je trenutno zaprta le še cesta čez prelaz Vršič, na avstrijski strani prelaza Korensko sedlo pa je obvezna uporaba verig.

Poleg tega je na cesti Razdrto – Manče prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike.

Preberite še: Dars je prižgal nazaj luči: Prevladala je skrb za varnost udeležencev v prometu

Zdrs pluga na Mariborskem Zdrs pluga na Mariborskem
Gasilska brigada Maribor
Zdrs pluga na Mariborskem Zdrs pluga na Mariborskem
Gasilska brigada Maribor
Zdrs pluga na Mariborskem Zdrs pluga na Mariborskem
Gasilska brigada Maribor

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje