V Krškem zagorelo na deponiji, požar omejen

Slovenija 04. Avg 202219:43 > 21:48 0 komentarjev
Policijski trak in gasilski tovornjak
BOBO (Fotografija je simbolična)

V Krškem so danes okoli 18. ure na deponiji Center za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad zagoreli kosovni odpadki. Kot so povedali v podjetju, je požar kosovnih odpadkov omejen, posredujejo pa gasilci Poklicne gasilske enote Krško in gasilci iz več društev Gasilske zveze Krško. Stebra črnega dima ni več, vzrok požara pa še ni znan.

Gasilcem je uspelo omejiti požar, ki je že pod nadzorom, je sporočil direktor podjetja Miljenko Muha. Dodal je, da je požar sicer ni povzročil večje škode, nihče ni bil poškodovan, zagoreli pa so nenevarni odpadki, zato dim ne ogroža okolja.

Iz regijskega centra za obveščanje Brežice so poslali obvestilo, v katerem prebivalce naselij Spodnji Stari Grad, Krško in Leskovec pri Krškem prosijo, da upoštevajo navodila pristojnih služb na terenu ter zaprejo okna in vrata na stanovanjskih objektih.

Vzrok požara zaenkrat še ni znan. Policisti in kriminalisti Policijske uprave Novo mesto bodo vzrok ugotavljali v prihodnjih dneh, ko bodo razmere dopuščale varen in nemoten ogled kraja požarišča, so povedali na Policijski upravi Novo mesto.

Na družbenih omrežjih so medtem zaokrožile tudi fotografije, na katerih je v ozadju ob dimu tudi jedrska elektrarna v Krškem. Vendar požara tam ni, poudarjajo na portalu ePosavje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!