V Sloveniji odslej deluje Združenje za žgane pijače

Slovenija 21. Okt 202211:43 2 komentarja
viski, žganje, žgane pijače
PROFIMEDIA

V okviru Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije je bilo ustanovljeno Združenje za žgane pijače. Cilji združenja so koordinirano delovanje, potrjevanje in dvig kakovosti, spremljanje trendov in zagotavljane tehnološkega razvoja, poudarek pa bo tudi na dvigu kulture pitja žganih pijač, so sporočili iz zbornice.

Novo združenje povezuje devet ustanovnih članov. Za predsednika je bil izvoljen Boštjan Marušič iz podjetja Broken Bones, ki se ukvarja s proizvodnjo gina in viskija.

Osnovni cilj delovanja združenja je strokovno in interesno povezovanje članov, in sicer z namenom olajševanja in spodbujanja dejavnosti članov. Pobuda za ustanovitev izhaja iz realnih potreb in izzivov podjetij ter aktualnih strokovnih tem, ki so vezane predvsem na implementacijo obstoječih strategij in akcijskih načrtov, so poudarili v zbornici.

Združenje bo skrbelo za krepitev prepoznavnosti in informiranje, gradilo na sodelovanju s stroko ter politiko doma in v tujini. Sodelovalo bo v različnih projektih in strokovnih raziskavah, ki lahko pripomorejo k razvoju sektorja in dvigu kakovosti izdelkov.

Člani pri tem izpostavljajo pomemben vidik označevanja žganih pijač in oglaševanja v skladu z veljavno zakonodajo, pomen skupinskih sejemskih nastopov in usklajenih stališč do aktualnih tem.

Delo združenja bo usmerjeno v prepoznavanje združenja kot strokovnega in reprezentativnega sogovornika sektorja na relaciji do vladnih in nevladnih organizacij, pa tudi do širše strokovne javnosti in potrošnika. Dvig zavedanja o stroki, tradiciji, znanosti in tehnologiji je ključnega pomena v smeri izobraževanja podjetij in informiranja potrošnika, so še poudarili v zbornici.

K združenju so doslej pristopila podjetja Berryshka, Broken Bones, Dana, Destilarna Karakter – Urban Bajrič, Destilarna Laske – Biterra, Fructal, Kfi., Petriot in Ptujska klet.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje