V zadnjih dveh dneh Slovenijo streslo pet šibkih potresov

Slovenija 02. Maj 202309:34 0 komentarjev
potres
PROFIMEDIA

Tla so v zadnjih dneh v Sloveniji kar nekajkrat stresli šibki potresni sunki.

Slovenijo je na prva majska dneva streslo več šibkih potresnih sunkov. Seizmografi so tri sunke, ki niso dosegli magnitude 1, zaznali že v ponedeljek zgodaj zjutraj.

Nekoliko močnejšega pa so potresne opazovalnice zabeležile nekaj po 5. uri, in sicer 6 kilometrov jugovzhodno od Trebnjega. Namerili so mu magnitudo 1,9.

Še en potres so v ponedeljek bližini Podčetrtka zaznali ob 21.54. Magnituda sunka je znašala 1,4, potres pa so čutili prebivalci Podčetrtka in okolice, so še sporočili iz Urada za seizmologijo na Agenciji RS za okolje.

Danes okoli 7.54 pa so seizmografi zabeležili še en potresni sunek z magnitudo 2,1. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 79 kilometrov vzhodno od Ljubljane, v bližini Brežic. Potres so poleg prebivalcev brežic čutili tudi v Krškem in okolici, so še sporočili iz urada za seizmologijo.

Današnje tresenje tal so čutili tudi v krški nuklearki, kjer so preventivno pregledali sisteme in opremo. Kot so sporočili z Uprave RS za jedrsko varnost, zaradi potresa v JEK niso zaznali odstopanj ali drugih vplivov, zato elektrarna deluje normalno.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!