Vlada soglaša z imenovanjem Marka Juga za generalnega direktorja UKC Ljubljana

Slovenija 02. Feb 202316:29 0 komentarjev
Marko Jug
Marko Jug. (Foto: Borut Živulović/BOBO)

Vlada je podala soglasje za imenovanje generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana. Naslednja štiri leta bo to funkcijo zasedal Marko Jug.

Vlada je na današnji seji dala soglasje k imenovanju Marka Juga za generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana za mandatno dobo štirih let. Prav tako je dala soglasje k imenovanju Romana Ladislava Ratkaija za direktorja Splošne bolnišnice (SB) Murska Sobota za mandatno dobo štirih let, so sporočili z Ukoma.

Poleg tega je podala soglasje k razrešitvi Daniela Grabarja z mesta direktorja SB Murska Sobota, so dodali na uradu vlade za komuniciranje (Ukom).

Svet UKC Ljubljana je 6. januarja objavil razpis za delovno mesto generalnega direktorja UKC Ljubljana. Komisija za preveritev izpolnjevanja pogojev prijavljenih kandidatov se je sestala 17. januarja in ugotovila, da so se na razpisano delovno mesto pravočasno prijavili trije kandidati. Razpisna komisija je v nadaljevanju ugotovila, da sta dva kandidata predložila vsa dokazila, kandidatka pa je bila pozvana k predložitvi dodatnih pojasnil in dopolnitvi vloge s potrdilom o nekaznovanosti in o znanju tujega jezika.

Poročilo razpisne komisije o oceni izpolnjevanja pogojev prijavljenih kandidatov za generalnega direktorja UKC Ljubljana so člani razpisne komisije skupaj s programom dela zavoda posredovali svetu zavoda. Ta je na seji 25. januarja sprejel sklep, s katerim je odločil, da se za generalnega direktorja UKC imenuje Jug.

Preberite še: Je vlada res odkrila, kje odteka denar iz zdravstva?

Razpis za delovno mesto direktorja Splošne bolnišnice Murska Sobota pa je svet bolnišnice objavil 27. decembra lani. Komisija za izvedbo razpisa in postopka izbire novega direktorja se je sestala 12. januarja in ugotovila, da sta pravočasni in popolni dve vlogi. Oba kandidata sta bila povabljena na osebno predstavitev na sejo sveta zavoda, a je eden od kandidatov 20. januarja umaknil svojo prijavo. Svet zavoda je na seji 23. januarja sprejel sklep, da se za direktorja s 1. aprilom imenuje Ratkai.

Ob podanem soglasju k razrešitvi Grabarja z mesta direktorja te bolnišnice pa vlada pojasnjuje, da je svet zavoda dolžan razrešiti direktorja pred potekom mandata, če to zahteva sam. Svet zavoda je zato 19. decembra lani sprejel sklep, da se seznanja z Grabarjevo odstopno izjavo in ga razreši s funkcije direktorja. Njegov mandat bo potekel 31. marca.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!