Vreme: danes še deževno, od jutri naprej spet sončno

Slovenija 12. Mar 202401:00 0 komentarjev
Jesenski gozd
Foto: PROFIMEDIA

Tudi danes bo oblačno, na vzhodu lahko še pade kakšna kaplja, od zahoda se bo popoldne začelo jasniti. Kakšno bo vreme od srede dalje?

Zjutraj bo oblačno, ponekod bo še rahlo deževalo. Po nekaterih nižinah bo megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6 stopinj Celzija. Čez dan bo oblačno, na severovzhodu bo dopoldne občasno rahlo deževalo. Proti večeru se bo na zahodu začelo jasniti. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

V visokogorju je velika nevarnost proženja snežnih plazov, zato je agencija za okolje izdala opozorilo.

V sredo bo sprva zmerno do pretežno oblačno, dopoldne se bo zjasnilo. V četrtek bo dokaj sončno in večinoma suho. V petek se bo od zahoda postopoma pooblačilo, ostalo bo suho.

Kakšno bo vreme od 15. do 20. marca?

Sprva se bo nad naše kraje razširilo šibko območje visokega zračnega tlaka. V nadaljevanju pa bo na vreme vplivalo več višinskih procesov, zato bo ozračje nestabilno. V petek se bo od zahoda spet začelo oblačiti. S tem se bo povečala verjetnost za manjše padavine, ki so po trenutnih napovedih najverjetnejše v soboto ter v ponedeljek čez dan. Tudi v nadaljevanju kaže na bolj spremenljivo vreme. Jutranje temperature bodo večinoma od 0 do 5, najvišje dnevne pa med 15 in 18 stopinj Celzija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!