Vreme: konec tedna bo deževno obarvan

Slovenija 23. Feb 202301:00
vreme, dež, dežnik
Profimedia

Danes bo zmerno do pretežno oblačno. Predvsem v zahodni in južni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Najvišje dnevne temperature bodo do 14 stopinj Celzija.

Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 4, na Primorskem okoli 7 stopinj Celzija. Čez dan bo pretežno oblačno, v zahodnem in južnem delu države bo občasno rahlo deževalo. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 14 stopinj Celzija, napovedujejo na agenciji za okolje.

V petek bo pretežno oblačno, nekaj sončnega vremena bo v vzhodni Sloveniji. Predvsem na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. V soboto bodo padavine zajele vso Slovenijo, po nižinah bo deževalo. Večji del dneva bo še pihal jugozahodni veter. V noči na nedeljo se bo meja sneženja spuščala. V nedeljo bo oblačno, občasno bo rahlo snežilo, pogosteje v jugovzhodni Sloveniji. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, drugod severovzhodni veter.

Kakšno bo vreme od 26. februarja do 3. marca?

V nedeljo in v začetku novega tedna bomo na obrobju ciklonskega območja, ki bo nad zahodnim in osrednjim Sredozemljem. Od severovzhoda bo k nam pritekal hladen in vlažen zrak. Ob koncu obdobja bo ciklonsko območje izgubljalo vpliv na vreme pri nas, k nam bo pritekal manj hladen zrak.

Od nedelje do torka ali srede bo prevladovalo oblačno vreme z občasnimi padavinami, po nižinah v notranjosti bo povečini rahlo snežilo. Največ snega bo predvidoma padlo na Notranjskem in Kočevskem. V četrtek in petek se bo delno zjasnilo. Na Primorskem bo v nedeljo zapihala zmerna do močna burja, ki bo v naslednjih dneh postopoma slabela, ne pa povsem ponehala.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.