Kakšno bo vreme za božič in ostale praznike?

Slovenija 23. Dec 202200:05
Božič, smreka
PROFIMEDIA

Leto 2022 se počasi zaključuje. Kakšno bo vreme za božič in praznični čas še v zadnjih osmih dneh tega leta? Večjih sprememb vremena, kot ga spremljamo v zadnjih dneh, do konca decembra ne bo. Temperature se bodo povzpele tudi čez 10 stopinj Celzija, lahko pa v nekaterih delih države tu in tam pade kakšna kaplja dežja.

Toplo vreme nas bo spremljalo vse do konca leta. Kot je za N1 povedal dežurni meteorolog Andrej Velkavrh, nas bo še nekaj časa spremljal tip vremena, kot ga imamo v zadnjih nekaj dneh.

“Večinoma bo toplo z nizko oblačnostjo in meglo. Težišče prave oblačnosti bo bolj na zahodu in v osrednji Sloveniji. Nekoliko več jasnine bo občasno na vzhodu in severu, kjer bo tudi nekaj megle,” pove Velkavrh.

Dodaja, da se bodo morda na zahodu tu in tam pojavile zgolj kakšne manjše padavine. “To bodo bolj rahle padavine, ki nastajajo v hribovitem delu Notranjske in Primorske zaradi jugozahodnika in vlage. Ne bo pa nobenih bistvenih padavin,” pojasni.

Temperature se bodo sicer v naslednjih dneh vseskozi gibale med 4 in 12 stopinj Celzija. Po besedah Velkavrha pa do novega leta tudi ne kaže na kakšno spremembo vremena.

Vse fronte bodo namreč potekale bolj severno in nas bodo zgolj oplazile. “Zaenkrat ni videti, da bi se v naslednjih desetih do 14 dnevih bistveno ohladilo,” zaključi.

Povsem drugačno vreme pa je na drugi strani Atlantika, kjer je ZDA prešla intenzivna snežna nevihta. Prinesla je nizke temperature in obilico snega. Ponekod bo božič najbolj mrzel v zgodovini.

Danes bo delno jasno, ponekod po nižinah bo nastala megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, na Primorskem od 4 do 8 stopinj Celzija. Na Primorskem in Notranjskem bo oblačno ter večinoma suho. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno in dopoldne po nekaterih nižinah megleno. Čez dan se bo ponekod krepil jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 13, v severni Sloveniji okoli 5 stopinj Celzija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.