Prihajata sneg do nižin in močna burja na Primorskem

Slovenija 25. Feb 202301:00
Sneg sneženje mesto ljudje
Foto: Žiga Živulovič jr./BOBO

Vreme bo spremenljivo z občasnim dežjem. Najvišje dnevne temperature bodo do 16 stopinj Celzija. V noči na nedeljo se bo meja sneženja spustila do nižin, na Primorskem bo zapihala močna burja, ki bo v sunkih na izpostavljenih mestih lahko dosegala hitrosti do 140 kilometrov na uro, zato je agencija za okolje izdala opozorilo.

Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 11 stopinj Celzija. Čez dan bo vreme spremenljivo, občasno bo deževalo. Jugozahodnik bo slabel, od severovzhoda bo postopno začel pihati severovzhodnik, hladilo se bo. Ob morju bo pihal jugo. Popoldanske temperature bodo v vzhodnih krajih okoli 8, drugod večinoma od 10 do 16 stopinj Celzija.

Zvečer se bodo padavine okrepile. V noči na nedeljo se bo meja sneženja spustila do nižin, na Primorskem bo zapihala močna burja, ki bo v sunkih na izpostavljenih mestih lahko dosegala hitrosti od 100 do 140 kilometrov na uro, zato je agencija za okolje izdala opozorilo.

V nedeljo bo sprva še snežilo, tudi ponekod na Primorskem bo lahko dež občasno prehajal v sneg. Čez dan bodo padavine od severa slabele in popoldne ponehale. Na Primorskem bo pihala močna burja, drugod severovzhodni veter.

V ponedeljek in torek bo večinoma oblačno, predvsem na jugu bo v ponedeljek še možen rahel sneg. Hladno in vetrovno bo.

Kakšno bo vreme od 28. februarja do 5. marca?

V torek in sredo bo nad osrednjim Sredozemljem območje nizkega zračnega tlaka, ki bo lahko občasno nekoliko bližje našim krajem. Iznad Atlantika in zahodne Evrope bo nad srednjo in jugovzhodno Evropo segalo območje visokega zračnega tlaka. V drugi polovici tedna bo pri nas prevladoval anticiklon, v višinah bo dotekal nekoliko toplejši zrak. V torek in sredo kaže na večinoma oblačno in hladno vreme z burjo na Primorskem. V sredo v notranjosti niso izključene rahle padavine. Od četrtka naprej bo najverjetneje bolj sončno. Jutranje temperature bodo pod lediščem, čez dan pa bo od 5 do 10 stopinj  Celzija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.