Vreme: za zdaj še suho, kmalu pa padavine

Slovenija 29. Nov 202301:00
Vreme Studenčice
Foto: Borut Živulovič/BOBO

Sreda bo pretežno jasna z občasno povečano oblačnostjo. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6 stopinj Celzija, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Oblačna in ponekod rahlo deževna noč se bo proti jutru razjasnila. Po nekaterih nižinah v notranjosti bo lahko megleno. Sreda bo pretežno jasna z občasno povečano oblačnostjo. Popoldne bo na Štajerskem in v Prekmurju zapihal južni veter, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Najnižje jutranje temperature bodo od –8 do –1 stopinje Celzija, ob morju okoli 2 stopinji Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6 stopinj Celzija, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

V noči na četrtek se bo pooblačilo. V južni, zahodni in osrednji Sloveniji se bodo že zjutraj začele pojavljati padavine, ki se bodo hitro razširile proti vzhodu. Sprva bo meja sneženja precej nizko, a se bo do poldneva že dvignila nad okoli 1.500 m nadmorske višine, nato še višje.

V petek bo deževalo, v noči na soboto pa se bo meja sneženja od severovzhoda spuščala. Tako lahko že s petka na soboto, pa tudi čez dan na vzhodu države pričakujemo sneg, drugod najverjetneje dež.

Kakšno bo vreme od 2. do 7. decembra

V soboto bo povečini oblačno z rahlimi padavinami. Tudi po nižinah v notranjosti bo verjetno snežilo do nižin. Padavine bodo v noči na nedeljo ponehale, jasnilo se bo. V nedeljo in ponedeljek bo povečini sončno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah. Od torka dalje pa kaže na bolj oblačno, a najverjetneje suho vreme. Jutra bodo od nedelje dalje mrzla, saj bo povečini okoli –5 stopinj Celzija, ob morju pa bodo temperature okoli ledišča. Dnevne temperature bodo v notranjosti le malo nad lediščem, ob morju pa do 10 stopinj Celzija.