Vreme: zbudili se bomo v megleno jutro

Slovenija 19. Okt 202201:00
Avto med dežjem
Žiga Živulovič jr./BOBO

Ponoči se bo nad nižine spustila megla in se v sredo obdržala še zjutraj in dopoldne. Delno se bo zjasnilo šele popoldne. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 22 stopinj, na Primorskem pa lahko celo presežejo 25 stopinj Celzija.

Noč bo pretežno jasna. V drugi polovici noči bo po nižinah nastala megla in se obdržala tekom jutra in dopoldneva, delno se bo razkadila popoldne. Megla se lahko pojavi tudi ob morju. Na vzhodu bo nekaj spremenljive oblačnosti, še napovedujejo vremenoslovci Agencije RS za okolje (Arso).

Jutranje temperature bodo od 5 do 10, ob morju okoli 13 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 22, na Primorskem ob šibki burji do 26 stopinj Celzija.

V noči na četrtek se bo od vzhoda pooblačilo, možna je tudi kakšna kaplja dežja. Na Primorskem bo pihala šibka burja. V četrtek in petek se bo nekoliko ohladilo, oblačno bo. V soboto bo večinoma oblačno, dež se bo prehodno razširil nad vso Slovenijo.

Kakšno bo vreme od 22. do 27. oktobra

V soboto bo večinoma oblačno z občasnim dežjem; kako močno bo deževalo, na Arsu za zdaj še ne vedo zagotovo. Ob morju bo pihal okrepljen jugo, drugod sprva jugozahodnik, ki bo popoldne slabel. V prvi polovici prihodnjega tedna bo vreme v zahodni polovici Slovenije pretežno oblačno. Možen bo občasen dež, ki bo verjetnejši v hribovitih krajih. Na vzhodu države bo bolj suho in sončno. Toplo bo, najvišje dnevne temperature bodo po nižinah večinoma med 20 in 25 stopinj Celzija. V četrtek se bo na zahodu verjetnost za padavine zmanjšala.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.