Z motorjem po zasneženi avtocesti: “Saj ne moreš verjeti” (VIDEO)

Slovenija 25. Jan 202314:23 1 komentar
Facebook/Zajem zaslona

Po spletu je zaokrožil videoposnetek motorista, ki se je kljub zahtevnim zimskim razmeram odpravil na avtocesto. "Le vozniku in sovozniku osebnega vozila gre zahvala, da sta predvidela situacijo in obvarovala motorista, da ga ni kdo povozil," pravijo pri zavodu Reševalni pas.

Obilno sneženje, ki je prejšnji teden zajelo Slovenijo, je ob prometnem kaosu na slovenske avtoceste pripeljalo tudi več nepotrebnih, a nevarnih prizorov.

Po spletu so tako v minulih dneh zaokrožili številni posnetki in fotografije, ki kažejo na nespametno obnašanje. V enem izmed predorov je denimo voznik ustavil kar na prehitevalnem pasu in z vetrobranskega stekla očistil nekaj snega, na Celjskem sta dve ženski ustavili na odstavnem pasu in se fotografirali ob avtocesti, na Primorskem pa je moški med kolono vozil naredil selfija.

Zavod Reševalni pas je zdaj delil še posnetek motorista, ki v močnem sneženju vozi po avtocesti. Zaradi neugodnih razmer je padel, k sreči pa se pri tem ni huje poškodoval. Kot je zapisal zavod, se ima motorist zahvaliti predvsem vozniku avtomobila za njim, ki je ohranjal primerno varnostno razdaljo in ustrezno zaviral ob padcu motorista.

Ob tem so v zavodu pripisali: “Saj ne moreš verjeti.”

Dars je že večkrat opozoril, da naj se vozniki v zaostrenih vremenskih razmerah na pot ne odpravijo brez ustrezne zimske opreme. Ta je na slovenskih cestah obvezna od 15. novembra.

Slovenska zakonodaja sicer za motorna kolesa v zimskih razmerah ne predvideva obvezne zimske opreme. Vožnjo pa je potrebno prilagoditi razmeram: pospeševanje in zaviranje mora biti zaradi hladne, mokre in poledenele podlage karseda nežno, vožnja v ovinek pa z manjšim nagibom kot v poletnih razmerah.

Strokovnjaki še predlagajo daljšo varnostno razdaljo, vsekakor pa odsvetujejo vožnjo, ko sneži in se sneg oprijema ceste.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje