Za smrt policista v Krškem tožilstvo krivi njegovega policijskega kolega

Slovenija 25. Apr 202315:07 2 komentarja
Policija
Žiga Živulovič jr./BOBO

Specializirano državno tožilstvo je vložilo obtožnico proti 21-letnem policistu zaradi smrti 25-letnega kolega, ki ga je na policijski postaji Krško zadela krogla iz njegove pištole.

Specializirano državno tožilstvo je končalo preiskavo smrti 25-letnega policista, ki je lani umrl na policijski postaji Krško po tistem, ko ga je zadela krogla iz pištole 21-letnega policijskega kolega. Prejšnji teden je tožilstvo zoper 21-letnika vložilo neposredno obtožnico zaradi povzročitve splošne nevarnosti, poroča portal Žurnal24.

Življenje 25-letnega policista je ugasnilo 5. decembra, ko se je v garderobi policijske postaje Krško sprožila pištola njegovega 21-letnega policijskega kolega, sicer tudi najboljšega prijatelja. Po takratnih predvidevanjih naj bi šlo za nesrečo.

Kaj natančno se je dogajalo, je ugotavljal posebni oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili na Specializiranem državnem tožilstvu, notranjevarnostno preiskavo so uvedli tudi na Generalni policijski upravi, kjer po poročanju Žurnala24 postopki še niso zaključeni.

S Specializiranega državnega tožilstva pa so za portal sporočili, da so 18. aprila zoper obdolženega na Okrožno sodišče v Krškem vložili neposredno obtožnico “zaradi kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti po prvem, tretjem in petem odstavku 314. člena kazenskega zakonika”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje