Začenja se jesenski Teden restavracij: vrhunska kulinarika po dostopnih cenah

Slovenija 14. Okt 202207:09 0 komentarjev
Vivi.si

Najboljše restavracije po vsej Sloveniji bodo danes začele goste sprejemati v sklopu tedna restavracij. V tokratni jesenski izdaji jih sodeluje 107, mnoge so že povsem zapolnile zmogljivosti, je razvidno s spletne strani akcije.

Teden restavracij tokrat poteka pod sloganom Moja zgodba. V njem sodeluje več kot 100 restavracij, od tega 11 prvič.

“Vse restavracije, ki to jesen prvič nastopajo v tednu restavracij, imajo jasno izražene zgodbe. To je odlično tako za teden restavracij kot za slovensko gostinstvo nasploh. Za teden restavracij pomeni, da ni bojazni ‘enakih krožnikov’, za slovensko gostinstvo pa, da ne potrebuje generičnega ‘zdravljenja’,” je na blogu na spletni strani tedna zapisal kulinarični kritik in selektor tedna restavracij Uroš Mencinger.

Oglejte si seznam vseh 107 restavracij in njihovih menijev za tokratni Teden restavracij

Sodelujoče restavracije za čas tedna restavracij pripravijo posebne menije. Osnovna cena menija je 21 evrov, v najbolje ocenjenih restavracijah pa lahko znaša do 27 evrov. Med sodelujočimi restavracijami sta tudi dve z Michelinovo zvezdico – Restavracija Strelec in Hiša Linhart.

Na tednu restavracij lahko sodelujejo najboljše ocenjene restavracije in gostilne po izboru Mencingerja in iskalnika najboljših slovenskih gostiln ter restavracij Izbor okusov na spletni strani vivi.si. Merilo kakovosti so srčki in metodologija ocenjevanja, ki je objavljena na omenjeni spletni strani.

V tednu restavracij slovenske restavracije in kuharski mojstri dvakrat letno – spomladi in jeseni – v desetih dneh v svojih restavracijah predstavijo svoje znanje v treh hodih po prijazni ceni. S tem slovenski gostinci nagradijo svoje stalne goste za njihovo zvestobo in povabijo nove, da spoznajo vrhunsko kulinariko, ki ni nujno vedno draga.

Prireditelji, Šola okusov Vivi, so ob tem zadovoljni, da so se mnoge restavracije zaradi velikega zanimanja že odločile podaljšati “življenjsko dobo” avtorskih jesenskih menijev tudi v čas po koncu uradnega tedna restavracij.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!