Požar na Debnem vrhu pri Ljubljani pogašen, 60 gasilcev bo ostalo na požarišču

Slovenija 17. Avg 202215:46 > 20:43 0 komentarjev
Požar Debni vrh
Gasilska brigada Ljubljana (Tako je včeraj gorelo na Debnem vrhu).

Na Debnem vrhu, ki leži na vzhodnem robu Ljubljane, je zagorelo. Požar so gasilci proti večeru v glavnini pogasili, okoli 60 gasilcev pa bo čez noč ostalo na požarni straži.

Nekaj pred 13. uro se je razplamtel gozdni požar v okolici Debnega vrha, so prek Facebooka sporočili z ljubljanske gasilske brigade. Proti večeru so gasilci požar v glavnini pogasili. Na terenu je bilo 110 gasilcev in drugih pripadnikov služb s skupaj 37 vozili, v pomoč pri gašenju požara pa sta bila aktivirana tudi dva helikopterja Slovenske vojske (SV).

Kot so še sporočili z ljubljanske gasilske brigade, se je gašenje izvajalo v organizaciji treh sektorjev in sektorja za zagotavljanje zajema vode za potrebe helikopterskih enot. “Prelivanje požarišča namreč še vedno izvajata helikopterja SV,” so popoldan dodali v gasilski brigadi.

Proti večeru so stekle aktivnosti menjave gasilcev. Okoli 60 gasilcev bo tudi preko noči ostalo na požarišču. Groba ocena velikosti požarišča je 150 metrov krat 200 metrov.  Sicer pa je teren, kjer je zagorelo, zelo težko dostopen, težave v intervenciji je popoldan povzročal tudi močan veter. Pot na Debni vrh iz smeri Zaloga (podhod pod železnico) je bila zaprta za pohodnike in kolesarje.

Požar je bil viden tudi iz središča Ljubljane.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!