Zakaj sta imela Ronaldo in druščina v Sloveniji policijsko spremstvo?

Slovenija 27. Mar 202416:13 1 komentar
Cristiano Ronaldo
Foto: Elia Maria VL/X

Portugalski superzvezdnik Cristiano Ronaldo je skupaj z reprezentančnimi kolegi popoldne zapustil Slovenijo. Pred in med prijateljsko tekmo s Slovenijo in po njej je za varnost reprezentance Portugalske skrbela tudi policija. Kako se policija odloči, kdaj in za koga odredi posebno varovanje?

Obisk portugalske nogometne reprezentance s Cristianom Ronaldom na čelu je v Sloveniji povzročil pravo evforijo. Stoženski stadion je bil razprodan v manj kot petih minutah. Mnogi so si zvezdniško reprezentanco Portugalske skušali ogledati od blizu, a ne samo na tekmi. Množično so jih čakali že na brniškem letališču in pred hotelom v središču prestolnice.

Predvsem zaradi njihovega glavnega zvezdnika je imela portugalska ekipa posebno varovanje tudi v hotelu. Tam so imeli lastno, hotelsko in policijsko varovanje, prav tako je imel avtobus s portugalsko reprezentanco policijsko spremstvo. Ob tem pa se odpira vprašanje, kako policija presodi, komu nudi posebno spremstvo in varovanje. Reprezentanco je namreč na poti po Ljubljani policija spremljala tudi s svetlobnimi signali.

Na policiji so za N1 dejali, da se za to odločijo na podlagi posamezne ocene tveganja. “Policija se na podlagi ocene tveganja posameznih dogodkov odloča o izvajanju nabora ukrepov za izvajanje temeljnih nalog policije za zagotavljanje javnega reda, osebne varnosti in premoženja ljudi. Tako so se zaradi zagotavljanja varnosti tako igralcev kot ostalih ljudi, ki so bili v bližini, neposredno izvajale naloge v času bivanja in potovanja,” so zapisali ljubljanski policisti. Dodali so, da posebnosti pri tem niso beležili.

Niso pa skrbeli za poostreno varnost na tekmi. Za to je bil zadolžen organizator. V času trajanja tekme so zabeležili le eno kršitev, in sicer, ko je eden od navijačev stekel na igrišče in se fotografiral z Ronaldom. Varnostna služba ga je z igrišča odstranila in predala v postopek policiji. Na podlagi 38. člena zakona o javnih zbiranjih mu je bila izrečena globa v višini 250 evrov, so ob tem povedali na ljubljanski policijski upravi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje