Zaradi snega nekaj sto gospodinjstev še vedno brez elektrike

Slovenija 20. Jan 202411:33 > 15:25 1 komentar
Daljnovodi
Foto: Žiga Živulovič jr./BOBO

Petkovo obilno sneženje je ponekod povzročilo tudi težave pri oskrbi elektrike, saj je prišlo do poškodb električnih vodov. Na območju Elektra Celje, kjer je bilo dopoldne zaradi posledic velike količine snega brez elektrike še več kot 3000 odjemalcev, je bilo ob 14. uri brez oskrbe še nekaj več kot 400 odjemalcev.

Kot pojasnjujejo v Elektru Celje, je oskrba na nekaterih delih distribucijskega omrežja prekinjena zaradi mokrega snega in posledično podrtih dreves.

Brez oskrbe so bili ob 14. uri 403 odjemalci v distribucijski enoti Celje (nadzorništvo Lava in Mestinje), kaže spletna stran Elektra Celje.

Na terenu so vse elektromontažne ekipe Elektra Celje, ki se trudijo čim prej odpraviti okvare na daljnovodih, so zapisali. Odjemalce pozivajo, naj se izogibajo poškodovanim področjem ter naj se ne dotikajo delov električnih napeljav in naj z napravami ravnajo, kot da so pod napetostjo.

Težave z oskrbo z električno energijo zaradi obilnega sneženja so imeli tudi na območju Elektra Ljubljana. Okvare so na terenu odpravljale vse razpoložljive ekipe, so v petek objavili na spletni strani družbe. Glede na podatke s spletne strani je bilo okoli 15. ure brez elektrike še 125 odjemalcev na območju naselij Gorenje in Dolenje Karteljevo.

Družbe Elektro Maribor, Elektro Gorenjska in Elektro Primorska niso poročale o težavah z zagotavljanjem elektrike zaradi snega.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje