Zdravje jamarke se izboljšuje, poškodovana delavca z Vrhnike nista več v UKC

Slovenija 12. Maj 202311:42 0 komentarjev
UKC Ljubljana
UKC Ljubljana (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

33-letna jamarka, ki se je aprila ponesrečila v jami blizu Cerknice, je bila z oddelka za intenzivno terapijo premeščena na oddelek za travmatologijo. Iz UKC Ljubljana pa sta bila odpuščena delavca, poškodovana v delovni nesreči v Hamexu na Vrhniki.

Zdravstvenega stanja poškodovane jamarke v UKC Ljubljana sicer ne želijo razkrivati, glede na to, da je bila z intenzivnega oddelka premeščena na navadni oddelek, pa je mogoče sklepati, da se je njeno zdravstveno stanje izboljšalo.

Kot kaže, je boljše tudi zdravstveno stanje dveh delavcev, poškodovanih v delovni nesreči v vrhniškem Hamexu sredi februarja. Oba poškodovana se namreč ne zdravita več v UKC Ljubljana.

Jamarko so v UKC Ljubljana pripeljali 17. aprila, potem ko ji je med raziskovanjem nove jame blizu Cerknice na glavo padel večji kamen. Zaradi ozkih prehodov, ki so jih morali reševalci predhodno razširiti, so jo iz jame rešili po 30 urah.

Poškodovana delavca Hamexa pa so v UKC Ljubljana pripeljali 17. februarja, potem ko je v podjetju z ognjemetnimi izdelki prišlo do eksplozij. V nesreči je en delavec umrl, dva pa sta bila huje poškodovana.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!