Znesek za Pahorjevo katrco v nebo, do konca še deset dni

Slovenija 21. Mar 202314:39 3 komentarji
Pahorjeva katrca na Vranskem
Jan Gregorc/N1

Pahorjeva katrca je v drugi dobrodelni dražbi, ki so jo organizirali bratje Fratar, že več kot podvojila znesek, ki ga je uspelo zbrati nekdanjemu predsedniku Borutu Pahorju.

Znesek donacij za Pahorjevo katrco se iz dneva v dan povečuje in se že približuje 150 tisočakom.

Za katrco nekdanjega predsednika republike Boruta Pahorja, ki jo bratje iz uspešne koroške podjetniške družine Fratar ponujajo na drugi dobrodelni dražbi, se je zbralo že dobrih 144 tisoč evrov. To je več kot dvakrat toliko od zneska, ki ga je za katrco uspelo zbrati nekdanjemu predsedniku. Ta je namreč na prvi dražbi v dobrodelne namene zbral 60 tisoč evrov in že takrat postavil svetovni rekord za ceno tega modela Renaultovega vozila. Trenutna akcija je mejnik zdaj pomaknila še veliko više.

Že prejšnji teden, ko je vsota donacij presegla 100 tisoč evrov, je Zlatko Fratar za N1 dejal, da je bil prvotni cilj zbrati 100 tisoč evrov, nato so cilj dvignili na najmanj 120 tisoč evrov, “torej da bi tudi bolnišnica v Slovenj Gradcu, ki bo dobila polovico zneska, prejela enako donacijo, kot je bila dana ob prvi Pahorjevi dobrodelni akciji”.

Ob tokrat preseženem novem mejniku pa je Fratar za N1 povedal, da si zdaj ne zadajajo več novih ciljev o končnem znesku in se bodo samo prepustili ter počakali na konec akcije. Ker je do konca te še deset dni, je končni znesek nemogoče napovedati.

Kdo lahko sodeluje?

V dobrodelni akciji lahko sodeluje vsak po svojih zmožnostih. Donacije bo Rdeči križ zbiral vse do 31. marca 2023, žrebanje novega lastnika avtomobila pa bo 4. aprila 2023 v Dravogradu opravil prvotni lastnik vozila Borut Pahor.

Bratje Fratar bodo polovico zbranega denarja namenili Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, ki ga bo namenila nakupu gamakamere. Ta se uporablja pri ugotavljanju razširjenosti raka in za diagnosticiranje bolezni kosti in sklepov. Drugo polovico zbranega denarja pa bodo razdelili med organizaciji Junaki 3. nadstropja in Inštitut Zlata pentljica, ki jima je zbrani denar namenil tudi nekdanji predsednik.

Območno združenje Rdečega križa Dravograd denar zbira na transakcijskem računu SI56 6100 0001 9303 056. Sklic naj bo 3-2023, koda namena CHAR, namen plačila pa katrca 2. krog.

Že pred zaključkom prve dobrodelne dražbe smo se pogovarjali z nekdanjim predsednikom. Ekipi N1 je takrat razkril marsikatero skrivnost o najbolj znani slovenski katrci.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje