Nov rekord za Pahorjevo katrco: nekateri v lov na njo z donacijo 1 cent

Slovenija 15. Mar 202311:18 6 komentarjev
Pahorjeva katrca na Vranskem
Jan Gregorc/N1

Odziv na drugo dobrodelno dražbo Pahorjeve katrce je neverjeten. Akcija je šele na polovici, pa vsota vseh donacij že dosega skoraj sto tisočakov. "Morda bo spet dobila takšnega lastnika, ki jo bo znova ponudil na dražbo," je ob tem dejal Zlatko Fratar.

Dobrodelna dražba Pahorjeve katrce dosega nove mejnike. Potem ko je nekdanji predsednik včeraj delil informacijo, da je bilo zbranih že za dobrih 83 tisoč evrov donacij, se je danes številka že približala 100 tisočakom.

Kot nam je dejal Zlatko Fratar, eden od treh bratov uspešne koroške podjetniške družine, je namreč vsota zbranih donacij že pri slabih 95 tisoč evrih. Skupno število donatorjev je doslej že približno 1.100. “Veliko jih poznamo, na dobrodelno akcijo pa so se odzvali tudi naši poslovni partnerji,” je povedal.

Preberite še: Pahorjeva katrca presegla nov mejnik

Pri tem je poudaril, da jih zneski posameznih donacij ne zanimajo, po informacijah iz prejšnjega tedna je znesek najvišje donacije 5.000 evrov, nekaj jih je doniralo po en cent. Gre namreč za dobrodelne donacije in vsak prispeva, kolikor želi. Znesek torej ni omejen ne navzgor ne navzdol. “Morda bo Pahorjeva katrca spet dobila takšnega lastnika, ki jo bo ponudil na dražbo. Mi smo svoje naredili,” je ob tem dejal Fratar.

Dobrodelna akcija šele na polovici

“Občutki ob dobrem odzivu so odlični. Tega smo nekako pričakovali, ne pa tudi, da bo znesek tako hitro naraščal,” je dejal in razkril, da je bil prvotni cilj zbrati 100 tisoč evrov. “Zdaj je naš cilj zbrati najmanj 120 tisoč evrov, torej da bi bolnišnica v Slovenj Gradcu, ki bo dobila polovico zneska, prejela enako donacijo, kot je bila dana ob prvi Pahorjevi dobrodelni akciji.”

Ker je zbiranje donacij šele na polovici, bo, kot kaže, cilj presežen. Prispevate jih lahko do 31. marca 2023, žrebanje novega lastnika pa bo 4. aprila 2023 v Dravogradu.

Območno združenje Rdečega križa Dravograd denar zbira na transakcijski račun SI56 6100 0001 9303 056. Sklic naj bo 3-2023, koda namena CHAR, namen plačila pa katrca 2. krog.

Polovico zbranega denarja bodo namenili Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, ki bo denar namenila nakupu gamakamere. Ta se uporablja pri ugotavljanju razširjenosti raka in za diagnosticiranje bolezni kosti in sklepov. Drugo polovico zbranega denarja bodo razdelili med organizaciji Junaki 3. nadstropja in Inštitut Zlata pentljica, katerima je zbrani denar namenil tudi nekdanji predsednik.

Že pred zaključkom prve dobrodelne dražbe smo se pogovarjali z nekdanjim predsednikom Borutom Pahorjem. Ekipi N1 je takrat razkril marsikatero skrivnost o najbolj znani slovenski katrci.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje