Ameriški policist ustrelil najstnika, ki je spal v ukradenem avtomobilu

Svet 06. Apr 202308:40 5 komentarjev
v zda ustrelili najstnika
Ameriška policija

Ameriški policist je ustrelil najstnika, ki je spal v ukradenem avtomobilu. Kljub nasvetom, naj ne sede v avtomobil, se je policist znašel v avtu, najstnik pa je speljal. "Ustavi se, izpusti me," je policist vpil le nekaj sekund, preden je bilo slišati strel. Ameriško pravosodno ministrstvo bo preiskalo dogodek.

Ameriški policisti so se v soboto, 18. marca, nekaj minut pred 9. uro odzvali na prijavo o ukradenem avtomobilu. Ko so ga našli, je v njem spal 17-letni Dalaneo Martin.

Na posnetku dogodka, ki ga je objavila policija, je videti skupino policistov, ki razpravljajo, kako prijeti osumljenca, ko ta drema v prižganem avtomobilu. Pogovarjajo se, da bi prerezali plastično folijo, ki je prekrivala eno izmed oken, in ga obvladali, preden se odpelje, poroča BBC.

“Prosim, ne ujemite se v vozilu,” washingtonski policist svetuje policistom Službe za narodne parke. In doda, če bo najstnik poskusil odpeljati, naj se tudi policisti odpeljejo.

Policisti so neopazno odprli vrata avtomobila in poskušali obvladati temnopoltega najstnika. Slišati je, da nanj vpijejo, naj se ne premika. Eden izmed policistov je na sopotnikovi strani sedel na zadnji sedež. Osumljenec je nato hitro odpeljal, policist pa je ostal v avtomobilu.

“Ustavi se, izpusti me,” med vožnjo kriči policist. Nato izvleče pištolo in zavpije: “Ustavi se ali streljam.” Najstnika je od zadaj večkrat ustrelil, nekaj sekund kasneje pa je avto trčil v hišo. Na posnetkih je videti policiste, ki najstniku nudijo prvo pomoč.

Policija je sporočila, da je najstnik umrl na kraju dogodka. Med preiskavo avtomobila po streljanju in trčenju so našli pištolo.

Ministrstvo za pravosodje napovedalo preiskavo dogodka

Ameriško ministrstvo za pravosodje je napovedalo preiskavo dogodka. “Izguba življenja je vedno tragična, vendar je še posebej boleča, ko gre za otroka,” so zapisali na ministrstvu. Posnetek so opisali kot izjemno pretresljiv, družini in prijateljem umrlega najstnika pa so izrekli sožalje, poroča BBC.

Predsednik sindikata policije, pristojne za parke, Kenneth Spencer je policistu stopil v bran. “Imel je zakonit razlog, da je v avtomobilu, uporaba sile je bila upravičena. Sindikat stoji za dejanji policistov,” je rekel za Washington Post.

Najstnikova mati Terra Martin želi, da se policista, ki je streljal, odpusti in kazensko preganja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje