Bo Musk zapustil Twitter zaradi padajočih Teslinih delnic?

Svet 20. Dec 202209:12 0 komentarjev
Elon Musk
Profimedia

Anketa, ki jo je na svojem profilu objavil lastnik Twitterja Elon Musk, je v ponedeljek pokazala, da uporabniki pričakujejo njegov odhod z vodilnega položaja. Musk, ki je na tem družbenem omrežju zelo aktiven, se je zavil v molk in svojih naslednjih korakov ne razkriva. Milijarderja v odstop vse bolj silijo tudi finančne okoliščine, saj zaradi kaotičnega vodenja Twitterja vse bolj trpijo delnice Tesle.

Bo Elon Musk le dva meseca po prevzemu Twitterja sestopil z vrha tega družabnega omrežja? To je vprašanje, na katero tudi dan po razkritju rezultatov Muskove ankete, v kateri je večina njegovih sledilcev podprla odhod s čela podjetja, še vedno nimamo odgovora.

Do nedeljske objave ankete so privedle številne kritike, ki so se kopičile zaradi Muskovega kaotičnega vodenja Twitterja. Olje na ogenj so prilili tudi nedavna zapiranja računov številnim novinarjem in odločitev Twitterja, da uporabnikom prepove promocijo računov na drugih družbenih omrežjih. Kritike so letele tudi na račun odpuščanja polovice zaposlenih ter vračanja uporabnikov, ki so bili z omrežja odstranjeni zaradi širjenja sovražnega govora, teorij zarote in zavajanja.

Mnogi so pričakovali, da bo Musk, ki je na Twitterju zelo aktiven in se je v preteklosti na podobne ankete hitro odzival, že v ponedeljek sporočil nadaljnje korake. Tega ni storil in večino dneva preživel v tišini in brez odmevnih zapisov na Twitterju. V ponedeljek je objavil statistiko o uporabi tega družbenega omrežja med finalom svetovnega nogometnega prvenstva ter delil objave svojih podjetij Tesla in SpaceX.

Nejasnost, ali bo ameriški milijarder dejansko zapustil svoj položaj in se držal obljube, tako ostaja. Vendar če sklepamo iz njegovega preteklega zapisa, Musk za seboj nima naslednika. Preteklo nedeljo je namreč tvitnil, da si nihče ne želi službe, ki bi Twitter dejansko ohranila pri življenju. “Naslednika ni,” je takrat zatrdil Musk.

Da bi se ameriški bogataš umaknil z vrha Twitterja, si želi tudi marsikateri vlagatelj in lastnik delnic podjetja Tesla. Njihova vrednost je namreč, odkar je za krmilo Twitterja sedel Musk, padla za 28 odstotkov, poroča CNBC. Zaradi vodenja družbenega omrežja pa je naložbeno podjetje Oppenheimer & Co. Tesli znižalo oceno, pri tem pa je njihov analitik Colin Rusch zapisal, da verjamejo, da je Musk zaradi odnosa do uporabnikov vse bolj izoliran kot skrbnik Twitterjevih financ. Rusch je ob tem dodal, da je Muskovo vodenje Twitterja sprožilo odpor javnosti proti blagovni znamki, kar bi lahko poleg Twitterja očrnilo tudi Teslo.

Elon Musk je zdaj v neprijetnem položaju. Če želi ustreči in razveseliti svoje podpornike, mora dnevni nadzor nad Twitterjem, ki ga je pred kratkim kupil za 44 milijard dolarjev, predati.

Avtor: Oliver Darcy/CNN

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!