Musk Trumpa vrnil na Twitter

Svet 20. Nov 202209:22 5 komentarjev
Trump na tviterju
Profimedia

Novi lastnik Twitterja Elon Musk je v soboto zvečer bivšega ameriškega predsednika Donalda Trumpa vrnil na družbeno omrežje, potem ko so rezultati njegove ankete pokazali, da to podpira 51,8 odstotkov od okoli 15 milijonov uporabnikov, ki so sodelovali v anketi.

Prejšnje vodstvo Twitterja je Trumpu zaprlo račun zaradi spodbujanja privržencev k napadu na kongres in drugih spornih objav. Kmalu po Muskovem tvitu v soboto, da je ljudstvo povedalo svoje in se bo Trump vrnil, je Twitter odprl stari Trumpov račun z več kot 59.000 objavami.

Trump je že med Muskovimi napovedmi, da ga bo vrnil na Twitter, zavrnil to možnost. Trump ima svoj družbeni medij Resnica družbe, na katerem sproti objavlja, a njegovega medija ne uporablja veliko ljudi.

Trump je v soboto uvodoma dejal le, da je slišal za Muskovo sporočilo, vendar ga ni videl, ker ga nima razloga videti. Trump niti ni prepričan, da bo Twitter preživel.

Musk, ki je nedavno kupil Twitter za 44 milijard dolarjev, je sicer doslej razburil z več potezami pri vodenju podjetja. Med drugim je odpustil polovico od 7500 zaposlenih, preostalim pa naročil, da bodo morali delati od jutra do večera. Več sto zaposlenih je izkoristilo njegovo ponudbo, da sprejmejo odpravnino v višini treh mesečnih plač in odidejo drugam.

Z obnovo Trumpovega računa je Musk požrl lastno obljubo, da ne bodo nikomur znova odpirali zaprtih računov, dokler ne bo začel delovati tako imenovani Svet za umirjanje vsebin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje