Bogataš, za katerega niste še nikoli slišali. Na zabavi mu je pela celo Rihanna

Svet 04. Mar 202415:42 1 komentar
Radhika Merchant in Anant Ambani
Radhika Merchant in Anant Ambani (Foto: PROFIMEDIA)

Zgolj predporočno slavje sina najbogatejšega Azijca je trajalo tri dni, povabljenih je bilo več kot 1.200 gostov, vse skupaj pa je stalo več milijonov evrov.

Ekstravagantna predporočna zabava dediča Ananta Ambanija in njegove bodoče žene Radhike Merchant je v Indijo privabila najbolj sloveča imena svetovne estrade, Silicijeve doline in Bollywooda.

Zabave so se med drugim udeležili ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg, ustanovitelj računalniškega podjetja Microsoft Bill Gates, Ivanka Trump, pevka Rihanna, direktor Googla Sundar Pichai in drugi najpomembnejši svetovni poslovneži in milijarderji.

Kdo je Anant Ambani in zakaj je tako pomemben, da se je njegove zabave udeležilo več kot 1.200 ljudi, med njimi najbolj vplivni, slavni in bogati ljudje na svetu?

Bill Gates in Paula Hurd Bill Gates in Paula Hurd
Bill Gates in Paula Hurd (Foto: Reliance Industries/REUTERS)
Mark Zuckerberg in Priscilla Chan Mark Zuckerberg in Priscilla Chan
Mark Zuckerberg in Priscilla Chan (Foto: (Foto: Reliance Industries/REUTERS)
Rihanna Rihanna
Rihanna (Foto: Reliance Industries/REUTERS)
Ivanka Trump z družino Ivanka Trump z družino
Ivanka Trump z družino (Foto: Reliance Industries/REUTERS)
Mukesh, Anant in Nita Ambani Mukesh, Anant in Nita Ambani
Mukesh, Anant in Nita Ambani (Foto: PROFIMEDIA)
Mukesh Ambani in Radhika Merchant Mukesh Ambani in Radhika Merchant
Mukesh Ambani in Radhika Merchant (Foto: PROFIMEDIA)

Anant Ambani je najmlajši sin Mukesha Ambanija, najbogatejšega Azijca, čigar premoženje Forbes ocenjuje na okoli 108 milijard evrov. Mukesh Ambani je direktor najvrednejšega indijskega podjetja Reliance Industries, je najbogatejši Azijec in 11. najbogatejši človek na svetu. V očetovem energetskem konglomeratu je kot direktor zaposlen tudi 28-letni Anant.

Julija se bo poročil z 29-letno Radhiko Merchant. Ta je hčerka lastnikov multinacionalnega farmacevtskega podjetja Encore Healthcare. Je diplomirana političarka, zdaj je ena od članic odbora direktorjev v podjetju staršev. Je tudi klasično trenirana plesalka, piše Forbes.

Radhika Merchant, Anant Ambani
Radhika Merchant in Anant Ambani (Foto: PROFIMEDIA)

Najbogatejša družina v Aziji na predporočnem slavju nikakor ni varčevala. Na tridnevni  zabavi, ki je potekala v mestu Jamnagar, so gostom postregli 500 jedi, ki jih je pripravilo okoli sto vrhunskih kuharjev, je poročal Reuters. Za zbrane je prvi celovečerni koncert po osmih letih izvedla pevka Rihanna, ki so ji po navedbah medijev za to plačali od šest do devet milijonov dolarjev (od 5,5 do 8,3 milijona evrov).

Mestno letališče, ki ima sicer manj kot deset letov na dan, je pokalo po šivih, saj naj bi pristalo kar 130 različnih letal. Iz New Delhija in Mumbaja so bili za goste organizirani čarterski leti, na letalih pa so bile na voljo ekipe stilistov.

Posebej za poroko bodo v mestu zgradili tempeljski kompleks, v sredo pa je družina Ambani organizirala tudi javno večerjo za več kot 50.000 vaščanov.

To pa ne bo prva razkošna poroka družine Ambani. Leta 2018 in 2019 sta poroki hčera Ishe in Akash Ambani in z njima povezana predporočna slavja privabili podobno sloveča imena. Med udeleženci so bili denimo nekdanja ameriška državna sekretarka Hillary Clinton, pevka Beyonce, glasbena skupina Coldplay, nekdanji britanski premier Tony Blair ter drugi zvezdniki in politični veljaki.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje