Britansko tožilstvo Kevina Spaceyja obtožilo štirih spolnih napadov

Svet 26. Maj. 202219:21 > 19:34
Delite:
kevin spacey
Foto: Brian Snyder/Reuters

Britansko tožilstvo je proti dvakratnemu dobitniku oskarja Kevinu Spaceyju vložilo obtožnico zaradi štirih primerov spolnega napada na tri različne moške v času, ko je delal v enem od londonskih gledališč.

Britansko tožilstvo je proti ameriškemu igralcu Kevinu Spaceyju vložilo obtožnico zaradi več spolnih napadov. Na tožilstvu in policiji so pojasnili, da naj bi bil Spacey kriv štirih primerov spolnega napada na tri različne moške v času, ko je delal v enem od londonskih gledališč.

Tožilstvo dvakratnemu dobitniku oskarja med drugim očita, da je osebo brez privolitve pripravil do spolne aktivnosti s penetracijo, je dejala vodja kriminalističnega oddelka Rosemary Ainslie, navaja britanski BBC

Policija je v sporočilu navedla, da se prvi dve obtožbi o spolnem napadu v Londonu iz marca 2005 nanašata na istega moškega, ki je zdaj star 40 let. Tretji napad naj bi se zgodil avgusta 2008 v Londonu proti moškemu, ki je zdaj star 30 let. Istega moškega naj bi sicer napadel še enkrat, ampak je bila za ta napad izdana ločena obtožnica. Po policijskih ugotovitvah je do četrtega napada prišlo aprila 2013 v Gloucestershiru v zahodni Angliji proti tretjemu moškemu, ki je zdaj star 30 let.

Podobne obtožbe zoper Spaceyja so se prvič pojavile pred nekaj leti v ZDA. Spacey je bil takrat eden od najvplivnejših ljudi v Hollywoodu, ki se je soočil z očitki v okviru gibanja Me Too oziroma Jaz tudi, ki je pozivalo žrtve spolnega nasilja, da spregovorijo o zlorabah.

To je spodbudilo preiskavo londonske policije, ki je zbirala dokaze o morebitnih Spaceyjevih zločinih v času, ko je vodil londonsko gledališče The Old Vic, še poroča BBC.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar