Čeprav ga ni poznala, je ob novici o smrti Matthewa Perryja prekinila koncert

Magazin 29. Okt 202314:40 2 komentarja
Adele
Foto: PROFIMEDIA

Na smrt Matthewa Perryja so se odzvali številni zvezdniki. Hokejska ekipa Los Angeles Kings je na sobotni tekmi predvajala ikonično pesem iz špice Prijateljev I’ll Be There for You, pevka Adele pa je ob novici o njegovi smrti prekinila koncert in igralca označila za neverjetno pogumnega in nadarjenega. Poklonil se mu je tudi kanadski premier Justin Trudeau, s katerim sta se poznala iz otroških let.

Danes je odjeknila novica o smrti 54-letnega Matthewa Perryja, igralca, najbolj poznanega po vlogi Chandlerja Binga v Prijateljih.

Med prvimi se je odzvala Morgan Fairchild, ki je v Prijateljih igrala Chandlerjevo mamo Noro Bing. “Izguba tako briljantnega mladega igralca je šok. Njegovim prijateljem in družini pošiljam ljubezen in svoje sožalje, še posebej njegovemu očetu, s katerim sem delala na Flamingo Road & Falcon Crest,” je zapisala na družbenem omrežju X.

Maggie Wheeler, ki je v Prijateljih igrala Janice, s katero se je lik Chandlerja večkrat razšel in spet našel, je delila njuno nasmejano fotografijo iz serije. Ob njej je zapisala: “Kakšna izguba, svet te bo pogrešal. Veselje, ki si ga prinesel toliko ljudem v tvojem prekratkem življenju, bo ostalo. Počutim se blagoslovljeno za vsak kreativni trenutek, ki sva si ga delila.”

Foto: Instagram/maggiewheeler_official

Za smeh, ki ga je prinesel svetu, se je igralcu zahvalil tudi kanadski premier Justin Trudeau. Perryjeva mama je bila nekoč tiskovna predstavnica Pierra Trudeauja, ki je bil prav tako premier. Justin Trudeau je s Perryjem obiskoval isto osnovno šolo, zato se je spomnil tudi vseh njunih iger na šolskem igrišču. “Bil si ljubljen in pogrešali te bomo,” je še zapisal Trudeau.

Igralec je bil znan po tem, da je goreč navijač losangeleške hokejske ekipe LA Kings, v kateri igra tudi naš Anže Kopitar. Znano je, da je Perry bil na Kopitarjevi poroki. Na sobotni tekmi so se Perryju poklonili s pesmijo iz uvodne špice Prijateljev I’ll Be There for You.

Poklonila se mu je tudi Paget Brewster, ki je v Prijateljih igrala Kathy, za katero sta se zanimala tako Joey Tribbiani in Chandler Bing. Igralka je zapisala, da je bil Perry do nje na snemanju vedno prijazen in da je tak ostal tudi v naslednjih desetletjih. “Prosim, preberite njegovo knjigo. To je njegova zapuščina, s katero želi pomagati. Ampak ne bo počival v miru. Že zdaj je preveč zaposlen s tem, da vse tam gor poskuša nasmejati.”

Igralka Selma Blair, ki je v Prijateljih upodobila Wendy, je prav tako delila ganljivo sporočilo. “Vsi smo ga imeli radi, jaz še posebej. Brezpogojno sem ga imela rada in on mene. Zlomljena sem. Sladke sanje, Matty, sladke sanje.”

Britanska zvezdnica Adele pa je po tem, ko je izvedela za igralčevo smrt, prekinila svoj koncert v Las Vegasu. “Vedno je tako pretresljivo, še posebej, če je nekdo, ki ga ne poznaš, v tvoje življenje vnesel toliko veselja. Nikoli ga nisem srečala. /…/ Tega lika (Chandlerja Binga, op. a.) se bom spominjala do konca življenja. Verjetno je najboljši komični lik vseh časov,” je dejala. Potem mu je posvetila pesem When We Were Young.

Adele, ki se sicer nikoli ni borila z odvisnostjo, a je v svojih dvajsetih letih pogosto popila preveč, se je letos odločila, da se bo alkoholu povsem odpovedala. Ob novici o smrti Perryja se je dotaknila tudi njegovih bitk z odvisnostmi. Dejala je: “Tako odkrito je spregovoril o svojem boju z odvisnostjo in treznostjo, kar se mi zdi neverjetno, neverjetno pogumno,” je dejala o zvezdniku, ki je o svojem boju napisal knjižno uspešnico.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje