Facebook in Instagram v Evropi bosta še naprej delovala

Svet 14. Feb 202212:47 0 komentarjev
facebook
PROFIMEDIA

"Meta ne želi in ne grozi, da bo zapustila Evropo. Poročanja, ki namigujejo, da to počnemo, ne držijo," je družba navedla v sporočilu za javnost.

“V medijih so poročali, da grozimo, da bomo zaradi negotovosti glede mehanizma prenosa podatkov med EU in ZDA zapustili Evropo. To ni res. Tako kot vsa podjetja smo bili dolžni svojim vlagateljem razkriti le materialna tveganja, kar pa ne pomeni umika iz Evrope,” so v izjavi napisali na Meti.

Družba navaja, da nima nobene želje za umik iz Evrope, vendar je realnost, da se Meta zanaša na prenos podatkov med Evropsko unijo in ZDA, da bi lahko upravljala svoje globalne storitve.

Mednarodni prenos podatkov omogoča delovanje svetovnega gospodarstva in številnih storitev, ki so nujne za naše življenje. Pravni okvir, ki podpira prenos podatkov čez Atlantski ocean, se že vrsto let spopada z resnimi motnjami. Sodišče Evropske unije je razveljavilo sporazum “Privacy Shield”, odločitev pa je bila sprejeta na podlagi spora med EU in ZDA o varstvu podatkov. “Želimo le, da internet deluje tako, kot je bil zasnovan – brez ovir in tako, da ne bi bil omejen z državnimi mejami,” so dodali v podjetju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!