Finska premierka Sanna Marin po številnih pozivih opravila test na droge

Svet 19. Avg 202216:42 > 18:39 4 komentarji
Sanna Marin
PROFIMEDIA

Potem ko je bila finska premierka Sanna Marin po razkritju videoposnetka z zabave, na katerem pleše in se zabava, v ozadju pa je slišati kričanje o kokainu, deležna številnih kritik, je Marin sporočila, da je opravila test na prepovedane droge. Rezultati testa, ki bodo pokazali, ali je prepovedane substance zares uživala, naj bi bili znani v prihodnjem tednu.

Finska premierka Sanna Marin je na novinarski konferenci sporočila, da je opravila test na prepovedane droge, rezultati pa naj bi bili znani naslednji teden, poroča BBC. Ponovno je zanikala, da bi kdaj koli posegala po prepovedanih substancah in dodala, da ni storila ničesar nezakonitega. “Tudi v svojih najstniških letih nisem uživala nobenih drog,” je poudarila in dodala, da je test opravila zato, da bi odvrgla sence dvoma in utišala očitke, da je bila na videoposnetku, ki je zaokrožil po medijih, pod vplivom substanc. Premierka je prav tako vztrajala pri pojasnilu, da je oseba nedolžna, dokler se ji ne dokaže krivde.

Na vprašanje, ali je bila na kraju, kjer so ljudje uživali droge, je odgovorila: “Seveda ne morem vedeti, ali je kdo užival nekaj, česar sama nisem videla. V noči, ki je prikazana na videoposnetku, nisem opazila, da bi kdo užival droge,” je še dejala.

Spomnimo, da se je na Marin vsul plaz kritik po razkritju videoposnetka, na katerem pleše in prepeva z nekaterimi znanimi prijatelji. Ob razkritju je premierka pojasnila, da gre za zasebne posnetke, ki niso bili namenjeni objavi, izrazila pa je tudi razočaranje, da so pricurljali v javnost. Na zabavi, ki se je odvijala v zasebni hiši, je sicer pila alkohol, a zanikala, da bi jemala prepovedane substance. “Verjamem, da ljudje razumejo, da sta lahko delo in prosti čas ločena,” je po poročanju BBC še komentirala.

Ob razkritju posnetka so se nekateri začeli spraševati, ali je Marin sposobna sprejemati hitre vladne odločitve, če bi bilo to potrebno. Marin, ki je na funkciji predsednice finske vlade od decembra 2019, je tudi te očitke zavrgla. “Ne spomnim se, da bi bila kdaj situacija, ko bi morala sredi noči nenadoma na delo. Mislim, da je bila moja sposobnost delovanja zares dobra. V dneh, ko sem se zabavala, ni bilo nobenih sestankov,” je ob tem še dodala.

Marin je v preteklosti že vzbujala pozornost zaradi obiskovanja rock festivalov in zabav v nočnih klubih.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje