FOTO: Letala se izogibajo Ukrajini

Svet 24. Feb 202207:44 > 17:56 0 komentarjev
letala Ukrajina
Zajem zaslona (adsbexchange.com)

S posnetka zaslona spletne strani FlightRadar24, ki omogoča spremljanje poletov, je razvidno, kako se potniška letala izogibajo zračnemu prostoru Ukrajine. Ukrajina je namreč zaradi velikega varnostnega tveganja zgodaj zjutraj zaprla svoj zračni prostor za civilna letala.

Po tem, ko je ruski predsednik Vladimir Putin sredi noči napovedal “vojaško operacijo” v ukrajinski regiji Donbas, so se zvrstila poročila o eksplozijah, razmere pa se samo še stopnjujejo. Severno mejo Ukrajine napadajo ruske sile ob podpori beloruskih.

SPREMLJAJTE V ŽIVO: V Ukrajini vojna, eksplozije v več mestih, tudi v Kijevu

Putin je začetek vojaške operacije naznanil po tem, ko sta ga včeraj za vojaško pomoč zaprosila separatistična voditelja Donecka in Luganska. Več o tem si preberite v članku Voditelja Donecka in Luganska prosita Putina, naj intervenira. Kmalu za tem je ruske državljane v ruščini nagovoril ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Njegov govor je bil močan, dostojanstven in čustven poziv k miru. Govor povzemamo Močan, dostojanstven in čustven poziv ukrajinskega predsednika k miru.

Flight radar, Ukrajina
Reuters

Ukrajina je zgodaj zjutraj zaradi zaradi velikega varnostnega tveganja zaprla svoj zračni prostor za civilna letala. S posnetka zaslona spletne strani FlightRadar24, ki omogoča spremljanje poletov, je razvidno, kako se potniška letala izogibajo Ukrajini.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!