Gibon Kent iz zagrebškega živalskega vrta danes napovedal zmago Hrvaške (VIDEO)

Magazin 13. Dec 202214:18 0 komentarjev
Gibon Kent
Zoo Zagreb

Gibon Kent, ki naj bi v zagrebškem živalskem vrtu že nekaj let uspešno napovedoval izide nogometnih tekem, je prepričan o zmagi Hrvatov na današnji polfinalni tekmi z Argentino, so sporočili iz živalskega vrta.

Nemci so imeli hobotnico Paula, Hrvati pa imajo gibona Kenta. Ta že nekaj let v zagrebškem živalskem vrtu napoveduje izide nogometnih tekem, svoje mnenje pa je v torek jasno izrazil tudi pri vprašanju, kdo bo zmagal na današnji polfinalni tekmi svetovnega prvenstva med Hrvaško in Argentino.

gibon, zagreb
Zoo Zagreb

Ko so mu v živalskem vrtu ponudili izbiro argentinske in hrvaške zastave, je živalski prerok odločno izbral zadnjo in tako napovedal zmago Hrvaške. “Ne spomnim se, kdaj je bil Kent tako prepričan o zmagi ‘ognjenih’. Bravo, naši, gremo v finale. Argentina, več sreče prihodnjič,” je povedal direktor Živalskega vrta Zagreb Damir Skok. Dodal je, da gibon po hrvaški zastavi še nikoli ni posegel s takšno gotovostjo.

25-letni gibon Kent je uspešno napovedoval rezultate tekem dveh evropskih prvenstev in preteklega svetovnega prvenstva v Rusiji. Po navedbah bosanskega portala aa.com je bil uspešen pri tekmah Hrvaške z Belgijo, Japonsko in Brazilijo, zgrešil je le pri Maroku, saj je bil rezultat neodločen, te pa po Skokovih besedah Kent težko napove.

Argentina in Hrvaška se bosta v boju za finale pomerili danes ob 20. uri na stadionu Lusail v Dohi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!