Glavni dobitek na ameriški loteriji vreden že več kot milijardo dolarjev

Svet 11. Jan 202315:59 0 komentarjev
Mike Segar/REUTERS

Glavni dobitek na ameriški loteriji Mega Millions je dosegel že okoli 1,35 milijarde dolarjev (okoli 1,25 milijarde evrov) potem, ko tudi na torkovem žrebanju nihče ni vplačal pravilne kombinacije številk. Naslednje žrebanje bo v petek.

Glavna nagrada na ameriški loteriji Mega Millions, ki je dosegla znesek v višini približno 1,35 milijarde dolarjev, še čaka na srečnega dobitnika.

Na torkovem žrebanju namreč nihče izmed sodelujočih ni izbral pravilnih šestih številk, je danes sporočilo loterijsko podjetje. Naslednja priložnost za osvojitev dobitka bo tako v petek, 13. januarja.

Verjetnost dobitka je 1:303.000.000

Od leta 2008 je bilo na ta domnevno nesrečni dan izžrebanih šest dobitnikov. Doslej največji dobitek loterije Mega Millions so leta 2015 razdelili v zvezni državi Južna Karolina, znašal pa je 1,54 milijarde dolarjev, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ta loterija je sicer v ZDA prisotna v 45 zveznih državah, kot tudi v prestolnici Washington in na Deviškem otočju ZDA. Dobitki se lahko izplačajo ali takoj ali v letnih obrokih in so obdavčeni.

Verjetnost, da posameznik dobitek prejme, je ena proti 303 milijonov.

Doslej največji dobitek na loterijah v ZDA so podelili novembra lani v Kaliforniji, ko je neznani dobitnik na loteriji Powerball zadel 2,04 milijarde dolarjev.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!