Grize tudi pes moldavske predsednice: med obiskom šavsnil Van del Bellna

Magazin 17. Nov 202311:13 0 komentarjev
ugriz psa
Foto: Posnetek zaslona @nexta_tv/ TWITTER

Pes moldavske predsednice Maie Sandu je med državniškim obiskom ugriznil avstrijskega predsednika Alexandra van del Bellna. Na obisku v Moldaviji je tudi naša predsednica Nataša Pirc Musar, ki je od dogajanja nekoliko oddaljena, kažejo video posnetki.

Incident se je zgodil v četrtek v rezidenci predsednice v Kišinjovu. Glede na posnetke se je trojica sprehajala po dvorišču, nakar je Sandu od zaposlenega sprejela svojega psa Codruta in ga pobožala.

Od zadaj se jima je približal Van der Bellen, ki ga je skušal pozdraviti. Pes se je sprva prestrašeno ulegel, nato pa skočil in avstrijskega predsednika ugriznil v roko ter ga lažje poškodoval, prikazujejo televizijski video posnetki.  Van der Bellna, ki velja za pasjega ljubitelja, pa to očitno ni preveč zmotilo, saj ga je nemudoma skušal nagovoriti. Moldavska predsednica se je takoj v angleščini opravičila. Kot je pojasnila, se je njen trinožni ljubljenček ustrašil množice.

Sandu je kasneje na družbenem omrežju Instagram objavila sliko, na kateri je skupaj z Van der Bellnom in Pirc Musar ter psom, vsi pa delujejo zelo dobre volje.

Codrut je del ekipe moldavske predsednice okoli sedem mesecev. Našli so ga na cesti, potem ko ga je zbil avtomobil. Takrat je tudi izgubil eno tačko.

O težavah s kosmatincem so pred časom poročali tudi iz Bele hiše. V času predsedovanja Joeja Bidna naj bi njegov pes vsaj 11-krat napadel ameriške tajne agente.

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je sicer na državniškem obisku v Moldaviji. Glede moldavskega približevanja uniji je dejala, da so pristopna pogajanja poseben proces, ki zahteva prilagajanje, preoblikovanje in podporo celotne družbe, h katere napredku vodi, so sporočili z urada predsednice.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!