Nov Bermudski trikotnik? Mesto, kjer je že izginilo več sto ljudi

Svet 31. Okt 202111:22 > 11:51 0 komentarjev
morje
Profimedia

O Hudičevem morju - ravno na drugi strani Zemlje kot Bermudski trikotnik - se širijo številne legende o izginulih ladjah. Mongolski voditelj Kublaj Kan naj bi na tem mestu izgubil 40.000 mož, Japonska pa v 50. letih prejšnjega stoletja pet ladji s 700 mornarji. Kaj se je zgodilo, ni povsem razjasnjeno, a znanost meni, da ve, kako je do izginotji prišlo.

Hudičevo morje, znano tudi kot Ma-no Umi in Zmajev trikotnik, je območje v Tihem oceanu okoli japonske obale in otoka Ogasawara in vključuje dobršen del Filipinskega morja. Leži nasproti Bermudskega trikotnika in velja za njegov pacifiški dvojnik. Tako kot pri Bermudskem trikotniku je tudi pri Hudičevem morju nekatere aktivnosti težko pojasniti.

Kitajska mitologija pravi, da v Hudičevem morju živi ogromen zmaj. Da bi se nahranil, vleče ladje proti dnu. Še danes mnogi temu bitju pripisujejo izginotje ladji v tem morju.

Pripovedke o nenavadnih aktivnostih na območju Hudičevega morja segajo v 13. stoletje. Mongolski voditelj Kublaj Kan je takrat poskušal vdreti na Japonsko, a je prav v Zmajevem trikotniku izgubil 40.000 mož. V 19. stoletju pa so številni mornarji poročali, da se je na ladjah pojavila skrivnostna dama.

Najbolj znana je zgodba iz septembra leta 1952, kot je izginila raziskovalna ladja Kaio Maru št. 5. Na krovu je bilo 31 ljudi, ki so preučevali delovanje podvodnega vulkana Myojin-sho. Domov se niso vrnili nikoli več.

Ameriški jezikoslovec Charles Berlitz pa je leta 1989 zapisal, da je v Hudičevem morju japonska vojska med letoma 1952 do 1954 izgubila pet ladij s približno 700 možmi. Zaradi tega je japonsko ministrstvo za pomorske zadeve in ribištvo sredi prejšnjega stoletja Hudičevo morje razglasilo za nevarno.

Kaj se je v resnici zgodilo s pogrešanimi ljudmi in ladjami, tako kot v primeru Bermudskega trikotnika ni bilo nikoli povsem razjasnjeno. Znanost meni, da ne gre za paranormalno dejavnost, ampak so za izginotja ladji krivi nevarni plini, ujeti na morskem dnu. Gre za nahajališča metanovega klatrata, ki lahko pri temperaturi, višji od 18 stopinj Celzija, povzroči osupljivo eksplozijo in potopi ladje brez ostankov in dokazov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!