Incident na Evroviziji: nastop nizozemskega predstavnika pod vprašajem

Magazin 10. Maj 202417:34 5 komentarjev
Joost Klein, Nizozemska
Joost Klein, Nizozemska (Foto: PROFIMEDIA)

V švedskem Malmöju se je pred sobotnim velikim finalom izbora za pesem Evrovizije zgodil "nepojasnjen incident", v katerega je bil vpleten nizozemski predstavnik Joost Klein. Kaj se je zgodilo, za zdaj še ni znano, domnevno naj bi se zapletel v spor z nekom iz izraelske delegacije. Klein je v petek manjkal na eni od zadnjih vaj pred finalom, nato je nastopilo čakanje na informacijo, ali bo Nizozemec v njem sploh nastopil.

Številni tuji mediji poročajo, da se je v švedskem Malmöju, kjer bo v soboto potekal veliki finale izbora za pesem Evrovizije, zgodil “nepojasnjen incident”, v katerega je bil vključen nizozemski predstavnik Joost Klein.

26-letnega nizozemskega pevca ni bilo na predzadnji vaji pred sobotnim finalom, čeprav se je še pol ure pred tem udeležil vaje z nošenjem zastav, kjer je bil v polni odrski opravi.

Kot je sporočila Evropska radiodifuzna zveza (EBU), trenutno še preiskujejo incident, o katerem so bili obveščeni.

“Vanj je bil vpleten nizozemski pevec, ki do nadaljnjega ne bo imel vaj. Trenutno nimamo dodatnih komentarjev,” so še zapisali v izjavi, ki jo je objavil portal SkyNews.

Do sobotnega novega sporočila EBU je bilo tako v zraku vprašanje, ali bo nizozemski predstavnik sploh nastopil v sobotnem velikem finalu Eurosonga.

Evrovizija, Nizozemska
Predstavnik Nizozemske Joost Klein. (Foto: Leonhard Foeger/REUTERS)

Na družbenem omrežju X so se pojavili zapisi, da naj bi Joost Klein po četrtkovem polfinalnem nastopu udaril nekoga iz izraelske delegacije, a te informacije za zdaj ostajajo nepotrjene.

Se je pa zaiskrilo na novinarski konferenci po koncu polfinalnega izbora, ko je izraelska predstavnica Eden Golan dobila vprašanje, ali meni, da s svojo prisotnostjo na izboru za pesem Evrovizije ogroža varnost drugih udeležencev.

Moderator konference je Golan dejal, da ji ni treba odgovoriti na to vprašanje, če si tega ne želi. Joost Klein pa je takrat glasno vprašal: “Zakaj pa ne?”

Izraelska predstavnica je na vprašanje odgovorila z besedami, da so v švedskem Malmöju zbrani vsi zgolj iz enega samega razloga. “EBU je sprejela vse potrebne varnostne ukrepe, da bi bil to varen kraj za vse nas. Zato mislim, da je varno za vse, sicer nas ne bi bilo tukaj,” je dejala Eden Golan.

Evrovizija, Izrael
Predstavnica Izraela Eden Golan. (Foto: Leonhard Foeger/REUTERS)

Nizozemski pevec Klein se na današnji incident ni odzval, prav tako še vedno ostaja nepojasnjeno, zakaj se ni pojavil na eni od zadnjih vaj pred sobotnim finalom.

Kaj pred sobotnim velikim finalom napovedujejo stavnice in na katero mesto se na stavnicah uvršča slovenska predstavnica Raiven, lahko preberete tukaj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje