Indonezijski otok Sumatra stresel potres z magnitudo 6,2

Svet 25. Feb 202211:45 0 komentarjev
Indonezija potres
Profimedia

Indonezijsko provinco Zahodna Sumatra je danes stresel potres z magnitudo 6,2, v katerem je po zadnjih podatkih umrlo najmanj šest ljudi, več kot 50 je bilo ranjenih. Po podatkih ameriškega geološkega instituta je potres prizadel sever otoka na globini 12 kilometrov, približno 70 kilometrov od mesta Bukittinggi v provinci Zahodna Sumatra.

“Do zdaj smo potrdili smrt šestih ljudi, od tega tri v okrožju Pasaman in preostale tri v okrožju Zahodni Pasaman,” je povedal predstavnik lokalne agencije za civilno zaščito Rumainur. Več kot 50 ljudi je bilo ranjenih, od tega deset huje, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Potres se je zgodil le nekaj minut po manj močnem potresu, ko so prestrašeni prebivalci začeli zapuščati svoje domove, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ni opozorila pred cunamijem

Potres so čutili tudi v sosednjih provincah Riau in Severna Sumatra ter v Maleziji in Singapurju. Oblasti za enkrat niso izdale opozorila pred cunamijem. Indonezijska meteorološka agencija BMKG je prebivalce opozorila, naj se izogibajo pobočij zaradi strahu pred zemeljskimi plazovi.

Po navedbah oblasti je potres poškodoval hiše in druge zgradbe ter sprožil zemeljski plaz v okrožju Zahodni Pasaman.

Indonezija leži na Pacifiškem “ognjenem obroču”, zato se država pogosto sooča s potresi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!