Kako so na Reki razstrelili podvodno mino iz druge svetovne vojne (VIDEO)

Svet 19. Mar 202318:49 1 komentar

V naši soseščini je bilo danes napeto. Na Reki so namreč hrvaški policisti in drugi strokovnjaki odstranili in uspešno uničili podvodno mino iz druge svetovne vojne, ki so jo našli v tamkajšnjem pristanišču. Eksplozijo mine, ki so jo razstrelili na odprtem morju, so posnele policijske kamere.

Današnji dan za prebivalce Reke ni bil čisto nič običajen. Že ob šestih zjutraj so jih namreč prebudile sirene za splošno nevarnost, ki so naznanile začetek tveganega odstranjevanja podvodne mine iz druge svetovne vojne.

Mino so pred kratkim našli v reškem pristanišču, ki leži blizu središča mesta. Prav zato je že v soboto stekla evakuacija prebivalcev bližnje okolice, center mesta pa je bil danes dopoldne zaprt za vse.

Mino so pod budnim očesom policijskih potapljačev, civilne zaščite in drugih služb previdno odvlekli na odprto morje, kjer so jo okoli poldneva razstrelili. Eksplozijo, ki je proti nebu pognala visok steber vode, so ujele tudi policijske kamere, posnetek pa si lahko ogledate na vrhu članka. Rečani so si dokončno lahko oddahnili okoli 14. ure, ko so znova zatulile sirene in naznanile konec nevarnosti.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje