Kate in Williama so sporočila podpore izjemno ganila

Magazin 24. Mar 202410:42 1 komentar
Kate Middleton in princ William
Foto: PROFIMEDIA

Valižanskega princa in princeso so se "izjemno dotaknila" sporočila podpore, ki jih je Kate dobila po objavi videa, v katerem razloži, da ima raka. Tiskovni predstavnik Kensingtonske palače je zdaj prosil za spoštovanje njune zasebnosti. Kraljeva družina princesine diagnoze najverjetneje ne bo več komentirala.

Več mesecev je javnost zaposlovalo stanje princese Kate. Ta se je v javnosti zadnjič pojavila konec lanskega leta, nato pa zaradi operacije odpovedala vse svoje aktivnosti. Kljub nekaterim poskusom, s katerimi je skušala utišati govorice – nazadnje z objavo fotografije s svojimi otroki, pa so se vsi izjalovili. Javnosti namreč ni uspela pomiriti, kar je spodbudilo mnoge teorije zarot.

Po skoraj štirih mesecih tišine je valižanska princesa nato prekinila svoj molk. V posnetku, objavljenem na družbenih omrežjih, je razkrila, da so zdravniki po njeni prvi operaciji odkrili raka, zato je začela s preventivno kemoterapijo.

“To je bil velik šok. Z Williamom počneva vse, kar lahko, da to zaradi najinih otrok predelava in urediva zasebno. Kot si lahko predstavljate, je to vzelo čas, čas da okrevam po veliki operaciji in začnem z zdravljenjem. A najbolj pomembno, zahtevalo je čas, da vse pojasniva GeorguCharlotte in Louisu na način, ki je zanje primeren, in da jim zagotoviva, da bo z menoj vse v redu,” je dejala v videonagovoru.

Poudarila je, da je njeno zdravstveno stanje stabilno, a da celotna družina potrebuje “čas in zasebnost”, da bo lahko uspešno zaključila z zdravljenjem.

Kate Middleton
Foto: Zajem zaslona/@@RoyalFamily/X

Tiskovni predstavnik Kensingtonske palače je po objavi posnetka sporočil, da so se valižanskega princa in princese prijazna sporočila z vsega sveta “izjemno dotaknila”. “Izredno sta ganjena zaradi topline in podpore javnosti ter hvaležna za razumevanje njune prošnje za zasebnost v tem času,” je sporočil.

Britanski mediji poročajo, da gre poleg zahvale ob tem tudi za prošnjo, da javnost in mediji zdaj spoštujejo njuno zasebnost. Poleg že objavljenega videoposnetka kraljeva družina namreč najverjetneje ne bo več komentirala princesine diagnoze.

Zadnji tedni so bili za kraljevi par, njune otroke in ekipo okoli njiju izjemno naporni, saj se je želja po utišanju govoric zdela nemogoča, še poročajo tamkajšnji mediji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje