Koncert v čast jubileju s Queeni, a brez kraljice

Svet 04. Jun 202223:04 0 komentarjev
kraljica
Profimedia

V Veliki Britaniji se nadaljujejo slovesnosti v čast platinastemu jubileju vladavine kraljice Elizabete II. Kraljica se tudi večerne zabave in koncerta pri Buckinghamski palači v Londonu ni udeležila v živo.

Kraljica ima zadnjih nekaj mesecev težave pri hoji, zato so v Buckinghamski palači še pred začetkom praznovanj opozorili, da se ne bo mogla udeležiti vseh dogodkov. Izpustila je tudi nocojšnji koncert, ki se je začel ob 20. uri po lokalnem času.

Pred začetkom koncerta so nenapovedano predvajali skeč, v katerem nastopata kraljica in znani medvedek Paddington. V uradnem sporočilu so predstavniki kraljeve družine zapisali: “Kraljica se sicer ne udeležuje koncerta v živo, toda v veliko veselje ji je, da ljudje razumejo, koliko ji pomeni ta dogodek in to, da vsi, ki si boste ogledali prireditev, uživate.”

Prireditev se je nadaljevala s pesmijo We Will Rock You, ki so jo odigrali skupina Queen, s katero poje Adam Lambert, in kraljevi bobnarji. Na treh odrih na prostem nocoj nastopajo še Elton John, Diana Ross, Alicia Keys, Rod Stewart, Duran Duran, George Ezra, Craig David in Andrea Bocelli.

Iz lože prireditev spremljajo kraljeva družina, britanski premier Boris Johnson in drugi politiki ter estradniki.

Profimedia

Okrog 22.000 ljudi koncert spremlja v živo, več milijonov pa v neposrednem prenosu na televiziji, radiu in spletu. Množico bosta nagovorila tudi princa Charles in William, naslednja v vrsti za prestol

Praznovanje kraljičinega platinastega jubileja se bo sklenilo v nedeljo z uličnimi zabavami po vsej državi in slavnostnim sprevodom, ki se bo odvil po ulicah Londona. V Veliki Britaniji so ob tej priložnosti podaljšali obratovanje gostinskih lokalov, v številnih krajih vabijo na piknike in ulične dogodke.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!