Kraljica zaradi covida odpovedala vse sestanke

Svet 22. Feb 202217:31 > 17:35 0 komentarjev
Kraljica Elizabeta
Profimedia

Kraljica Elizabeta II. je kljub napovedi, da bo med izolacijo nadaljevala z delom, odpovedala za danes načrtovane virtualne sestanke. Kraljica naj bi imela že od nedelje, ko so potrdili njeno okužbo s koronavirusom, zgolj blažje simptome, podobne prehladu. Na njenem dnevnem redu do nadaljnjega ostajajo zgolj lažje zadolžitve kot na primer branje vladnih in diplomatskih dokumentov.

Britanska kraljica Elizabeta II. je zaradi okužbe s koronavirusa odpovedala načrtovane virtualne sestanke. Kot so sporočili iz Buckinghamske palače, ima kraljica, ki je za koronavirusom zbolela v nedeljo, blažje simptome, podoben prehladu in bo zato opravljala samo najlažje zadolžitve. Zato je danes odpovedala vsa virtualna srečanja, tudi vsi ostali že načrtovani sestanki pa so sedaj pod vprašajem.

Kot smo že poročali, je 95-letna kraljica kljub potrjeni okužbi nadaljevala z delom. Obseg njenih zadolžitev je bil seveda prilagojen njenemu počutju. Dolžnosti v javnosti tako do nadaljnega ne bo opravljala, bo pa v času izolacije brala in pregledovala vladne dokumente britanskih ministrov in predstavnikov držav Commonwealtha.

Na gradu Windsor, kjer kraljica trenutno biva, je bilo potrjenih več okužb, a naj to ne bi oviralo vsakodnevnih aktivnosti. “Vzdušje na gradu Windsor je previdno, a ni večjega razloga za preplah,” je za BBC povedala kraljeva dopisnica Daniela Relph. 

Elizabeta II. je bila v preteklih dneh v stiku s sinom princem Charlesom, pri katerem so potrdili okužbo na koronavirus. Dva dni pred pozitivnim testom je obiskal grad Windsor, kjer kraljica trenutno biva. Elizabeta II. se je zatem odločila za samoizolacijo, a ker pri njej okužbe niso potrdili, se je prejšnji teden udeležila manjšega sprejema na gradu Windsor. Monarhinja je sicer januarja 2021 prejela prvi odmerek cepiva proti covidu-19, predvideva pa se, da je prejela še preostale odmerke.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!