Med močno turbulenco se je na letalu Lufthanse poškodovalo več ljudi

Svet 02. Mar 202321:11 0 komentarjev
Lufthansa
PROFIMEDIA

Letalo Lufthanse, ki je iz ameriškega Austina letelo proti Frankfurtu, so morali preusmerili na mednarodno letališče Dulles v Washingtonu, saj so med letom naleteli na močno turbulenco. Poškodovanih je bilo več ljudi, sedem pa so jih morali odpeljati v bolnišnico.

Airbus A330 je varno pristal na letališču Dulles, sedem ljudi pa so odpeljali v lokalne bolnišnice, je sporočil tiskovni predstavnik uprave letališč prestolnice ZDA, Washington. Tiskovni predstavnik Zvezne uprave za zračni promet je to potrdil.

Tudi Lufthansa je danes potrdila, da je let LH469 iz Austina v Frankfurt približno 90 minut po vzletu naletel na kratko, a močno turbulenco.

Potniki so lokalnim medijem povedali, da je začelo letalo kar naenkrat prosto padati in tisti, ki niso bili pripeti z varnostnim pasom so skupaj z jedilnim priborom, hrano, pijačo in vsem drugim, kar ni bilo pripeto, poleteli v zrak. Letalo je bilo nekaj sekund v povsem breztežnostnem stanju.

FAA je sporočila, da bo incident preiskala.

Turbulence so pogost pojav in običajno niso razlog za preplah, navaja Washington Post.

Vsako leto zaradi turbulence 58 poškodb

FAA turbulenco opisuje kot gibanje zraka, ki ga običajno ni mogoče videti in se pogosto zgodi nepričakovano. Po podatkih agencije se vsako leto zaradi turbulence poškoduje približno 58 ljudi, ki niso pripeti z varnostnim pasom.

Nastane lahko zaradi različnih pogojev, vključno z atmosferskim pritiskom, reaktivnimi tokovi, zrakom okoli gora, hladnimi ali toplimi vremenskimi frontami ali nevihtami. Turbulence se lahko pojavijo tudi, ko je nebo videti jasno.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!