Malčka, ki je bil hospitaliziran zaradi covida, odpustili iz bolnišnice

Koronavirus 13. Okt 202109:53 0 komentarjev
Dveleteni Adrian
Tiffany Jackson/Reuters

Dveletnika iz ZDA, ki je bil zaradi covida-19 urgentno hospitaliziran, intubiran in priklopljen na ventilator, so po več kot tednu dni odpustili iz bolnišnice. Njegova mama je pozvala vse, ki se lahko cepijo, naj to storijo in s tem zaščitijo tudi otroke, za katere cepiva zaenkrat še niso odobrena.

Dveletnika Adriana Jamesa iz ameriške zvezne države Illinois, ki je bil več kot teden dni hospitaliziran zaradi hujšega poteka covida-19, so včeraj odpustili iz bolnišnice. Njegova mama je delila fotografije, na katerih malčke sedi na postelji in se smehlja.

Adriana so v začetku oktobra urgentno hospitalizirali, potem ko se je njegov kašelj sprevrgel v težko dihanje. Izkazalo se je, da se je v enem od njegovih pljučnih kril razvila pljučnica, zaradi česar so ga morali intubirati in priklopiti na ventilator.

Adrianova mama Tiffany Jackson je pozvala, naj se tisti, ki se lahko, cepijo in s tem zaščitijo tudi druge, tudi otroke. Cepiva proti koronavirusu namreč še niso odobrena za otroke, mlajše od 12 let. Tudi Tiffany si ni cepila, saj ji je zdravnik to odsvetoval zaradi Guillain-Barrejevega sindroma, redke avtoimunske bolezni, ki jo je razvila po cepljenju proti gripi, ko je bila stara 16 let.

Njen sin je eden od več kot 840 tisoč otrok, mlajših od štirih let, ki so se od začetka pandemije v ZDA okužili s koronavirusom. Tovrstne hospitalizacije so sicer zelo redke – samo odstotek bolnih otrok potrebuje bolnišnično zdravljenje. Med vsemi hospitaliziranimi zaradi covida-19 pa otroci predstavljajo 2,5 odstotka bolnikov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!