Mati ugrabljene nemške državljanke sporočila: “Moja hčerka ni več živa”

Svet 30. Okt 202312:42 1 komentar
Shani Louk
Ricarda Louk kaže fotografijo svoje hčerke Shani Louk (Foto: PROFIMEDIA)

22-letna Shani Louk, ki ima poleg izraelskega tudi nemško državljanstvo, je bila pogrešana od Hamasovega napada na Izrael 7. oktobra. Njena družina je zdaj sporočila, da je mrtva.

22-letna Shani Louk, državljanka Izraela in Nemčije, ki so jo po znanih informacijah 7. oktobra kot talko v Gazo odpeljali borci palestinskega Hamasa, je po besedah matere Ricarde Louk mrtva, navaja nemški Deutsche Welle.

“Na žalost smo včeraj prejeli informacije, da moja hčerka ni več živa,” je za nemško televizijo RTL/ntv dejala Ricarda Louk. Da je Shani mrtva, je na družbenem omrežju Instagram zapisala tudi njena sestra Adi.

Smrt Shani Louk je prav tako na družbenem omrežju X potrdilo izraelsko ministrstvo za zunanje zadeve.

Shani Louk je pogrešana od 7. oktobra, ko je Hamas napadel Izrael. Bila je ena od udeleženk glasbenega festivala Supernova, ki je bil tarča napada. Shani naj bi bila ženska s posnetkov in fotografij, ki so zakrožile kmalu po napadu – tam je vidno, kako leži na vozilu Hamasovih napadalcev, pri čemer pa ni bilo mogoče razbrati, ali je živa.

Kasneje je njena družina sporočila, da je hudo ranjena, zdravili pa naj bi jo v bolnišnici v Gazi.

Shani Louk navkljub svojemu nemškemu državljanstvu nikdar ni živela v Nemčiji, tam je po pisanju nemških medijev le redno obiskovala sorodnike (njeni stari starši naj bi živeli v Ravensburgu na jugu Nemčije). Njena mati Ricarda se je namreč preselila v Izrael po tem, ko se je iz katoliške vere spreobrnila v judovsko.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje