Medtem ko je oče kupoval božična darila, doma v požaru umrlo pet otrok

Črna kronika 20. Dec 202307:39 0 komentarjev
ogenj
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Medtem ko je oče nakupoval božična darila, so v požaru dvonadstropne stanovanjske hiše v zvezni državi Arizona v Združenih državah Amerike umrli njegovi štirje otroci in njihov mlajši sorodnik. Požar so opazili sosedje, ki pa niso vedeli, da so otroci v hiši.

V soboto zvečer je v Bullhead Cityju, 160 kilometrov južno od Las Vegasa, požar zajel dvonadstropno hišo. V njej so bili štirje otroci, stari dve, štiri, pet in 13 let, ter njihov 11-letni sorodnik, je poročal BBC.

V času požara v hiši ni bilo odraslih. Oče je otroke pustil same približno dve uri in pol, da bi kupil živila in božična darila, je pojasnila tamkajšnja policija.

Požar naj bi se po prvih izsledkih preiskave začel pri vhodnih vratih v pritličju in širil po stopnišču v zgornje nadstropje, zaradi česar otroci niso mogli varno zapustiti stanovanja. Vseh pet otrok so policisti našli v isti spalnici v zgornjem nadstropju.

Da je ogenj zajel hišo, so opazili tudi sosedje, ki so sicer skušali pogasiti požar, a niso vedeli, da so v hiši tudi otroci. Če bi vedeli, bi jih skušali rešiti, je za lokalno televizijo KTVK dejal očividec Patrick O’Neal.

Prek platforme GoFundMe so do torka zbrali 14.000 dolarjev (okoli 12.770 evrov) za kritje pogrebnih stroškov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!