Angela Merkel zaskrbljena zaradi eksponentne rasti okužb v Nemčiji

Svet 22. Jul 202113:46 > 14:06 1 komentar
Nemška kanclerka Angela Merkel
Michael Sohn/Pool via REUTERS

Nemška kanclerka Angela Merkel je izrazila zaskrbljenost zaradi eksponentne rasti okužb z novim koronavirusom v Nemčiji. Pozvala je k cepljenju proti covidu-19.

“Imamo eksponentno rast (novih primerov okužbe)” je dejala kanclerka Angela Merkel. Poudarila je, da se ji to zdi “skrb vzbujajoče”. Po njenih besedah se bo v manj kot dveh tednih podvojilo število novih okužb z novim koronavirusom.

Od sredine meseca v Nemčiji vsak dan v povprečju zabeležijo po več kot 1000 novih primerov. V zadnjih 24 urah so jih 1890, kažejo podatki Inštituta Roberta Kocha.

Kanclerka je v luči bolj nalezljive koronavirusne različice delta izpostavila, da je cepljenje proti covidu zdaj pomembnejše kot kdajkoli prej. “Vsako cepljenje šteje. Vsako cepljenje je en korak, majhen korak k vrnitvi v normalnost za vse,” je povedala na novinarski konferenci v Berlinu. Vse, ki so se že cepili, je pozvala, naj k temu povabijo tudi druge v družini, med prijatelji in na delovnem mestu.

Doslej so v Nemčiji z enim odmerkom cepiva proti covidu cepili 60,4 odstotka prebivalcev, oba odmerka pa je prejelo 48 odstotkov ljudi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje