Hrvati na volitve kar sredi tedna, imeli bodo dela prost dan

Svet 15. Mar 202412:42 0 komentarjev
Hrvaška zastava
PROFIMEDIA

Parlamentarne volitve na Hrvaškem bodo potekale v sredo, 17. aprila, je sporočil predsednik države Zoran Milanović. Izdal je tudi sklep o razpisu volitev za Evropski parlament. Te bodo 9. junija.

Zoran Milanović je sklep o razpisu volitev za poslance hrvaškega sabora izdal po četrtkovi razpustitvi sabora. Potekale bodo v sredo, 17. aprila.

S svojo odločitvijo je presenetil hrvaško javnost, saj je ta pričakovala, da bodo volitve potekale na eno od nedelj med 14. aprilom in 12. majem.

V skladu s hrvaško zakonodajo bo dan volitev dela prosta dan, so še navedli v uradu predsednika.

Bi pa lahko odločitev hrvaškega predsednika, da bodo volitve sredi tedna, ne pa v nedeljo, povzročile težave v BiH, kjer prav tako živijo številni, ki imajo volilno pravico na Hrvaškem. Bi pa lahko bila po mnenju hrvaške državne volilne komisije logistično zahtevna, piše portal Index.hr. V BiH so namreč volišča z veleposlaništev in konzulatov prestavili v šole. Prav tako 17. april v BiH ne bo dela prost dan.

Na Hrvaškem bodo letos poleg evropskih in parlamentarnih volitev tudi predsedniške volitve, ki bodo potekale proti koncu leta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!