Moški v Franciji z nožem napadel dve osnovnošolki

Svet 18. Apr 202417:11 0 komentarjev
francoska policija
Simbolična fotografija (Foto: PROFIMEDIA)

V Franciji je 29-letni moški z nožem napadel enajst- in šestletni deklici, ki sta utrpeli lažje poškodbe. Policija ga je prijela, njegovi motivi pa naj ne bi bili povezani z radikalizacijo.

V francoskem mestu Souffelweyersheim v Alzaciji je danes mošk z nožem zabodel deklici, stari enajst in šest let. Obe sta utrpeli lažje poškodbe, 29-letnega napadalca je policija prijela kmalu zatem, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Enajstletnico je moški napadel blizu šole, šestletnico pa na bližnjem trgu. Obema je povzročil površinske rane in so ju odpeljali v bolnišnico, je sporočila policija.

Dodala je, da so osumljenca prijeli na trgu in da se ni upiral. Pojasnili so, da varnostnim službam od prej ni znan in da se zdi, da njegovi motivi “niso povezani z radikalizacijo”.  Po napadu so otroke zaprli v šolo, popoldne pa so jih starši že odpeljali domov.

Napad se je zgodil v času, ko je francoski premier Gabriel Attal napovedal vrsto ukrepov v boju proti medvrstniškemu nasilju na šolah. Za zdaj sicer ne kaže, da bi imel napadalec povezave s šolo, navaja AFP.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!