Mrtvega moškega na vozičku pripeljala v banko, da bi “podpisal” dokument

Svet 18. Apr 202412:09 2 komentarja
mrtvega moškega pripeljala v banko
Foto: zajem zaslona/X

V Braziliji odmeva bizarna zgodba ženske, ki je na banko v nakupovalnem središču v Rio de Janeiru na invalidskem vozičku pripeljala mrtvega moškega, da bi "podpisal" dokument, s katerim bi se dokopala do njegovega denarja.

Kot je videti na posnetku varnostnih kamer nakupovalnega središča, je 42-letnica mrtvega 68-letnega moškega na invalidskem vozičku potiskala skozi celotno nakupovalno središče do banke, kjer je pri bančnem okencu želela z njegovega bančnega računa dvigniti 17.000 brazilskih realov (dobrih 3.000 evrov). Izdajala se je za njegovo nečakinjo in negovalko, poroča Daily Mail.

Bančne uslužbenke naj bi postale sumničave, ko bi moral 68-letnik podpisati dokument o opravljeni bančni storitvi. Njegovi 42-letni spremljevalki ga namreč do tega nikakor ni uspelo pripraviti. Dogajanje ob poskusih podpisa dokumenta so posneli tudi bančni uslužbenci, ki so najprej mislili, da je moški na vozičku zelo slaboten zaradi bolezni.

Na posnetkih je videti, kako mu pomaga v rokah držati pisalo, ob tem pa skuša, na trenutke tudi z nasmeškom na obrazu, podpirati njegovo glavo, ki je nekontrolirano omahovala.

“Stric, poslušaj, moraš podpisati dokument. Jaz ga ne smem namesto tebe,” ga je bodrila. Na prigovarjanje zaposlenih v banki, da ne vedo, ali je dvig na takšen način dovoljen, saj da je moški videti preveč slaboten in je zelo bled, je 42-letnica odvrnila, da je njen stric vedno takšen. Postajala je tudi vedno bolj razburjena. “Podpiši in mi nehaj povzročati glavobol,” je med drugim zabrusila mrtvemu moškemu.

Moški ob prihodu na banko mrtev največ dve uri

Bančni uslužbenci so zaradi nenavadnega dogajanja poklicali policijo, ki je 42-letnico aretirala in obtožila poskusa tatvine z goljufijo ter oskrunjenja trupla. Iščejo tudi voznika, ki ga je osumljenka najela prek aplikacije za naročanje prevozov, in jo je skupaj z mrtvim moškim pripeljal do nakupovalnega središča. Prav tako pregledujejo vse posnetke, ali je imela osumljenka tudi kakšne pomočnike.

Brazilska policija časa smrti 68-letnika še ne more natančno potrditi, glede na nekatere znake na njegovem truplu pa sklepajo, da je bil ob prihodu v banko mrtev največ dve uri.

“Zdravniška ekipa, ki je prišla na kraj dogajanja, je na truplu odkrila mrliške lise (livor mortis oz. hipostaze), ki se pojavijo takoj ob smrti in so opazne zgolj okoli dve uri,” je za brazilske medije dejal načelnik policije v Rio de Janeiru Fabio Souza. Dodal je, da česa takega v svoji 22-letni karieri še ni doživel, še piše Daily Mail.

Osumljena je na policiji sicer trdila, da je njen stric umrl med dvigovanjem denarja v banki. Se je pa pozneje izkazalo tudi, da pokojni ni njen stric, temveč daljni sorodnik. Zdaj pristojni skušajo stopiti v stik s pokojnikovo ožjo družino.

mrtvega moškega pripeljala v banko mrtvega moškega pripeljala v banko
Foto: zajem zaslona/X
mrtvega moškega pripeljala v banko mrtvega moškega pripeljala v banko
Foto: zajem zaslona/X

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje