Na prodaj del hrvaškega “otoka ljubezni”, a kupca bo težko najti

Svet 26. Jan 202314:56
Galešnjak
PROFIMEDIA

Na prodaj je del Galešnjaka, znamenitega hrvaškega "otoka ljubezni" v obliki srca. Četrtino otoka, ki jo prodajajo zasebni lastniki, je mogoče kupiti za deset milijonov evrov. Na otoku je sicer prepovedano graditi, zaradi česar stroka meni, da bo kupca težko najti.

Del znamenitega hrvaškega otoka v obliki srca Galešnjak, ki leži med Turnjem in otokom Pašman, je na prodaj za deset milijonov evrov, je poročala hrvaška nacionalna televizija HRT. Zasebni lastniki prodajajo približno tri hektarje površine oziroma četrtino otoka, stroka pa dvomi, da se bo hitro našel kupec, saj je gradnja na otoku prepovedana.

Na prodaj otok na Jadranu: zakaj kljub velikemu zanimanju ne najdejo kupca

Otok Galešnjak je v lasti več družin s Pašmana, štiri od družin pa so se odločile za skupno prodajo svojih deležev.

Po prostorskih načrtih občine Pašman, pod katero katastrsko sodi Galešnjak, gre za kmetijsko-obdelovalno zemljišče in na njem ni mogoče ničesar graditi.

Nepremičninski strokovnjak Nikica Begonja dvomi, da bo lastnikom svoj del otoka uspelo prodati hitro in za tako visoko ceno. Sam je del zemlje na tem otoku prodajal pet let.

“Ne mislite, da bodo prišli šejki, Arabci in kar tako dali štiri, pet, deset milijonov evrov za nekaj, kjer ne morejo niti graditi,” je dejal.

Galešnjaku na Hrvaškem pravijo tudi otok ljubezni. Meri 0,132 kvadratnega kilometra, njegov obalni pas pa je dolg 1,55 kilometra.

Otok Galešnjak
PROFIMEDIA

Najmanjši naseljeni otok na Hrvaškem – idila brez avtomobilov in brez trgovin

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar