Na protestih proti ukrepom v Avstraliji več kot 250 aretiranih

Svet 18. Sep 202115:19 1 komentar
Melbourne, Avstralija
James Ross/AAP/REUTERS

Avstralska policija je na protestih proti covidnim ukrepom v Melbournu in Sydneyju skupno aretirala več kot 250 nasilnih protestnikov, ki so se spopadli s policisti.

Protesti v Melbournu so izbruhnili zaradi ponovne ustavitve javnega življenja, s čimer skušajo oblasti zajeziti širjenje okužb. Kljub prepovedi javnega zbiranja in okrepljeni prisotnosti policistov se je na ulicah zbralo približno tisoč ljudi, ki so na policiste metali predmete.

Množica je na tla podrla več policistov. Po navedbah policije so jih v avstralski zvezni državi Viktorija zaradi poškodb v bolnišnico odpeljali šest.

“Danes smo videli skupino protestnikov, ki se niso zbrali, da bi protestirali proti svoboščinam, ampak preprosto zato, da bi se spopadli s policijo,” je dejal poveljnik policije v avstralski zvezni državi Viktorija Mark Galliott. Policija je aretirala 235 ljudi, je dejal.

Protesti so potekali tudi v Sydneyju (Novi Južni Wales). Tam je policija aretirala 32 oseb.

Protesti v Avstraliji
James Ross/AAP/REUTERS

Iz Avstralije so danes poročali o 1.882 novih okužbah. Strogi ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa so že več tednov v veljavi v Sydneyju, Melbournu in Canberri. Večina omejitev v zvezni državi Viktorja, Novi Južni Wales in v Canberri bo v veljavi, dokler ne bo vsaj 70 odstotkov oseb, starejših od 16 let, polno cepljenih. Po napovedih bo to konec oktobra oziroma v začetku novembra.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje