Najden levji mladič je zdrav, Črna gora prosi za pomoč pri oskrbi

Svet 13. Feb 202218:16 > 18:43 0 komentarjev
Lev
(Fotografija je simbolična). PROFIMEDIA

Izgubljeni levji mladič, ki so ga ta teden našli v okolici Budve, je v dobrem zdravstvenem stanju. Pregledali so ga nizozemski in nemški strokovnjaki iz organizacije Four Paws. Črnogorska agencija za zaščito živali je prosila podjetja za pomoč pri oskrbi leva.

Levji mladič, ki so ga po večdnevnem iskanju našli v okolici Budve, je v dobrem zdravstvenem stanju. Vendar bodo morali za nadaljnje bivanje v Črni gori najti rešitev, ki ne bo finančno obremenila državljanov, poroča črnogorski časopis Vijesti.

Zato je agencija za varstvo okolja pozvala družbeno odgovorna podjetja, naj pomagajo nahraniti in nastaniti leva. Zbirali bodo donacije hrane in gradbenega materiala, iz katerega bodo ustvarili primerno življenjsko okolje zanj. Želijo si, da bi si levji mladič v Črni gori popolnoma opomogel in da bi bil njegov življenjski prostor primeren za leve.

Začasno je lev nastanjen v zavetišču za mačke in pse. Mladiča so pregledali nizozemski in nemški strokovnjaki iz organizacije Four Paws. Ugotovili so, da gre za samčka, ki je star približno pet mesecev. Trenutno tehta 29 kilogramov. Levji mladič je v dobrem zdravstvenem stanju.

Agencija se je ob tem zahvalila centru za varstvo in preučevanje ptic, ki jih je povezal z veterinarskimi strokovnjaki. Levjega mladiča so strokovnjaki pregledali popolnoma brezplačno. Kot še poroča časnik Vijesti, imajo v Črni gori vso potrebno opremo, zdravila in cepiva za oskrbo levčka.

Kdo je lastnik leva, še ni znano

Kot smo že pisali, so se prva poročanja o levu v črnogorskih medijih pojavila januarja, ko je neki lovec našel svojega psa mrtvega in posumil, da bi bil za smrt psa lahko kriv lev. Da so informacije o pobeglem levu resnične in da je ta v Budvi, je konec januarja za črnogorske medije potrdil Milan Gazdić, direktor Agencije za zaščito okolja. Več zaskrbljenih meščanov Budve je na Agencijo namreč poslalo prijavo, da so v mestu videli levjega mladiča.

Kdo je lastnik leva, še ni znano, so pa po poročanju Vijesti policisti zanikali informacijo, da naj bi bil lastnik turški državljan, o katerem so sprva poročali mediji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!